Львівський активіст просить відновити курсування єдиного автобуса №57 до онколікарні

До поминальних днів наприкінці жовтня у Львові традиційно збільшать кількість громадського транспорту до цвинтарів. У контексті цього, львівський активіст Юрій Тер-Арутюнян просить відновити курсування єдиного автобуса №57 до онколікарні міста. 

Про це учасник ГО "Зручне місто" повідомив у соцмережах. З його слів, автобус №57 постійно самовільно перестає курсувати за маршрутом. "Але місто впроваджує нові маршрути, додає транспорт для поїздок на цвинтар, у той час як ще живі не мають змоги доїхати до місця лікування... У нас для мертвих робиться більше, ніж для живих", - обурився Юрій Тер-Арутюнян.

Активіст зазначив, що після запровадження карантину Львівське комунальне АТП-1 самовільно припинило обслуговувати автобусний маршрут №57, який був єдиним громадським транспортом, що курсував до Комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр" на вулиці Гашека, 2а. Центр є потужною лікувальною установою, де щороку обслуговують понад 100 тисяч людей із усього заходу України.

Представник "Зручного міста" додав, що більшість пацієнтів онколікарні мають важкі форми хвороби та регулярно проходять обстеження, хіміотерапію та інші процедури. Відповідно, мусять регулярно добиратися до медзакладу, а відсутність можливості доїзду до місця лікування громадським транспортом є порушенням прав людей з інвалідністю.

Юрій Тер-Арутюнян уже щонайменше три роки вимагає від місцевої влади вирішити проблему - звертався у всі профільні установи від АТП-1 та Управління транспорту Львова до Урядового контактного центру, поліції, прем'єра Гройсмана, Уповноваженої ВРУ з прав людини Л. Денісової, Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю В. Сушкевича та інших. У результаті, вдалося досягнути відновлення маршруту у 2019 році, але зараз за словами активіста, "хвіст знову крутить собакою" і АТП-1 не виконує умов договору.

"Якщо хтось не розуміє чому це не нормально змушувати людей в сніг і дощ йти пішки 700 метрів, то я вас відведу в лікарню і проведу по відділеннях і ми поспілкуємось з пацієнтами кожного з них і нехай вони вам пояснять. Автобус має негайно поїхати і на маршруті має бути 6 машин Ataman А092H6 зі стабільним графіком", - резюмував львів'янин.

Читайте також: У лікарнях Львова збільшать кількість ліжкомісць для хворих на СОVID-19

Фото на головній: Юрій Тер-Арутюнян