Фонтан із русалками у Стрийському парку хочуть відновити

Фото: 032.ua

Фонтан із русалками у Стрийському парку біля "Сенсотеки" планують відновити. Поблизу мають намір також облаштувати нові прогулянкові доріжки.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Із його слів, роботи є багато, але немає достатньої кількості коштів. "Але  враховуючи, що Стрийський парк у певні часи був одним із найкращих парків Європи, я би хотів, щоб ми повернули це добре ім'я", - додав він.

Нагадаємо, 11 серпня на платформі місцевих петицій Віталій Харечко зареєстрував звернення до влади Львова з проханням відреставрувати фонтан із русалками у Стрийському парку. Чоловік просить виділити кошти з бюджету та привести його до належного вигляду, або ж узагалі забрати те, що від конструкції залишилося, а на його місці зробити прогулянковий простір для відвідувачів парку з дітьми.

Архівне фото фонтану: 032.ua

Додамо, що для опрацювання у Львівській міській раді звернення має зібрати 500 підписів львів'ян за 60 днів з моменту публікації. Станом на нині, петицію підписало 58 осіб.

Довідково: Фонтан із русалками встановили у Стрийському парку у 1980-х роках. Проєкт створив архітектор Микола Обідняк та скульптор Ярослав Скакун. Раніше на цьому місці функціонував інший фонтан, ще з 1894 року для Загальної крайової виставки, яку влаштовували за Австрії. У той час фонтан мав вигляд кам'яної вази, звідки під тиском вибивалися струмені води. У радянський час його перетворили на клумбу з квітами, а після Другої світової війни повернули функціональне призначення території.

Читайте також: Біля Головного залізничного вокзалу Львова запрацював новий фонтан, - ВІДЕО