Львівські медики видалили 56-річній жінці пухлину вагою понад 8 кілограмів

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, фейсбук

24 липня у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова хірурги у пацієнтки із ділянки заочеревинного простору видалили пухлину. Вага пухлини становила 8 кілограмів 200 грамів. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці лікарні. Відомо, що 56-річна жінка звернулася до лікарів через каміння у жовчному міхурі. Спеціалісти під час ультразвукової діагностики помітили пухлину. Утвір знаходився у ділянці між діафрагмою і мискою малого тазу. Через його розмір всі органи черевної порожнини змістились вліво.

Прооперував пацієнтку керівник центру хірургії Юрій Шаваров із командо медиків. Операція тривала 1,5 години. Її складність полягала у тому, що у відповідній ділянці знаходяться великі судини, нирка, сечовід, загалом структури, пошкодження яких можуть нести ризики для життя.

Під час операції пацієнтці видалили жовчний міхур і саму пухлину. Після цього всі органи "стали" на своє місце. Стан пацієнтки чудовий, вона поїхала додому. 

Нагадаємо, у липні у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова медики зробили ряд унікальних операцій. Пацієнтам провели трансплантацію серця та нирок. 

Читайте також:У лікарні Львова ШМД встановили пристрій, який вимірює температуру та перевіряє наявність маски, - ФОТО

За даними на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова