У Львові малюють мурал, присвячений Андрею Шептицькому: який матиме вигляд

Фото умовне / з відкритих джерел

29 липня у Львові проведуть низку заходів із нагоди відзначення 155-ої річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Однією з головних подій буде відкриття муралу з його зображенням на Сихові.

За даними пресслужби Львівської міської ради, зараз художники працюють над створенням муралу. Малюнок нанесуть на будівлю на вулиці Червоної Калини, 64. Він символізуватиме велич постаті. 

На муралі митрополита Андрея Шептицького зобразять двобічно. З однієї сторони — як молодого графа та мецената, а з іншої - як мистецького та громадського діяча, якого зображує український галицький художник Михайло Мороз.

Довідково. Це 4-й із 6 творів мистецтва, які мають з’явитись на багатоповерхівках міста у межах проєкту "Генії із мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей". Наразі над цим муралом працюють художники: Святослав Владика, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група Sacred Universe. Фінансування робіт здійснюється за кошти міського бюджету. 

Зазначимо, 29 червня у Львові відкрили новий мурал на вулиці Дорошенка, 9. Його присвятили українському оперному співаку та водночас учаснику Революції Гідності Василю Сліпаку.

Читайте також: "Кінопалац" на Театральній припинив своє існування

За даними на сайті Львівської міської ради