Що відомо про закупівлю Україною препарату проти COVID-19: розповіли у МОЗ

Фото умовне / з відкритих джерел

8 липня під час традиційного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що відомо про закупівлю Україною препарату “Ремдесивір”. Цей лікарський засіб призначений для лікування COVID-19.

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов зазначив, що препарат "Ремдесивір" одразу був включений українськими фахівцями до протоколу лікування коронавірусної хвороби. За його словами, відповідний противірусний лікарський засіб можна ефективно використовувати для лікуванні коронавірусної хвороби. Він не був доступний із точки зору продажу, тому що його виробляє американська компанія. 

"Ми провели переговори із компаніями, які отримали ліценції від виробників. Розраховуємо на закупівлю цього лікарського засобу. Попередньо є домовленість щодо закупівлі препарату у кількісті, яка потрібна для лікування до 8 тисяч пацієнтів", - додав Максим Степанов.

Зазначимо, в Україні за добу 7 липня зафіксували 807 нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільшу кількість зареєтрованих випадків захворювання підтвердили у Львівській області - у 117 осіб. 

Читайте також: Що відомо про вакцину від коронавірусу та коли з'явиться в Україні