Як ремонтують вулицю Богдана Хмельницького у Львові, - ФОТО

У Львові триває перший етап реконструкції вулиці Богдана Хмельницького. Роботи відбуваються на ділянці від вул. Промислова (Опришківська) до вул. Механічної. Загалом вулицю ремонтуватимуть на ділянці від Промислової до Липинського.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, вулиця Богдана Хмельницького у Львові була в дуже поганому стані. Раніше зняти асфальт та відкрити бруківку не вдавалося, оскільки не було відповідного обладнання. Перед початком робіт двічі проводили громадські слухання. Врешті, вирішили зробити вулицю комфортною для водіїв, пішоходів та велосипедистів. Передбачили велосмуги, місця для паркування та озеленення. Вартість усіх робіт становить 175,4 млн грн.

Станом на нині, бруківку з вулиці Хмельницького демонтувати та передали на збереження. Згідно з ДБН, вулицю не можуть повністю вистелити бруківкою, тож з неї вимостять місця для паркування. Усього буде передбачено 88 паркомісць. Дорога буде асфальтованою. Підрядником виступає ТзОВ "Онур", який також має облаштувати головний каналізаційний колектор та переключити всі будинкові випуски. Дві субпідрядні організації також працюють на водопроводі та мережі каналізації.

На час реконструкції вулиці автобуси маршруту № 20 курсують за тимчасовою схемою: вул. Польова — вул. Пластова — вул. Ковельська — вул. Кукурудзяна — вул. Липинського — вул. Промислова — вул. Б. Хмельницького і далі за маршрутом. Натомість на час проведення вищевказаних ремонтних робіт міський автобусний маршрут №25 скоротили до АС-2.

За матеріалами Львівської міськради