Карантин в Україні можуть посилити у 13 областях: подробиці

Фото умовне / з відкритих джерел

27 червня під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що у 13 областях України розглянуть посилення карантину. Це відбудеться через погіршення епідемічної ситуації. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов зазначив, що в умовах адаптивного карантину помітне збільшення кількості нових хворих на коронавірус. Погіршилася динаміка захворюваності, різке заповнення ліжок у лікарнях, виділених під COVID-19. Відповідні критерії про послаблення карантину, які визначені у постанові, перевищені у західних областях і у Києві

У зв'язку з цим, подання про посилення карантину буде від головних санітарних лікарів відповідних регіонів до комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони надалі вирішуватимуть ситуацію у конкретній області. 

За його словами, посилення може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних залів, садочків та решти закладів, які відновили роботу. Наразі міністр не заявив, у яких саме областях можуть відновити карантинні заборони.

Зазначимо, в Україні до 31 липня діє адаптивний карантин. Отож, регіони можуть самостійно посилювати чи послаблювати карантинні обмеження. 

Додамо, станом на ранок 27 червня в Україні лабораторно підтвердили 42065 випадків захворюваності на коронавірус. З них - померли 1110 людей, одужали - 18701 особа. За минулу добу виявили 948 нових випадків. Найбільшу кількість зареєтрованих випадків захворювання виявили у Львівській області (168), у Києві (140), у Рівненській області (111). 

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. 

Читайте також: Із 1 липня зросте максимальний розмір допомоги по безробіттю