24 червня під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у місті можуть працювати заклади громадського харчування не лише на терасах, а й у приміщеннях. Однак, працівники та відвідувачі мають дотримуватися низки вимог.
Відповідний протокол роботи кафе та ресторанів опублікували на Facebook-сторінці Львів VS коронавірус. Зокрема, у приміщенні одночасно не може перебувати понад 10 осіб. Відстань між столиками має бути не менше 1,5 м. На вході мають повинні бути встановлені антисептики. Відвідувачі мають проходити температурний скринінг. Замість звичайного меню повинне бути одноразове або ж електронне.
Отримувати та видавати замовлення повинні з дотриманням відповідної дистанції. Мають проводити дезінфекцію закладу та вологе прибирання. Посуд рекомендують використовувати одноразовий. Багаторазовий при умові його миття за високих температур у посудомийній машині. Рекомендують використовувати безготівкову оплату. Дозволяють використання туалетів, але за умови, якщо проводитимуть дезінфекцію та вологе прибирання після кожного відвідувача.
Зазначимо, власники закладів громадського харчування мають систематично забезпечити проведення тестувати своїх працівників на COVID-19 методом ІФА.