У Львові всі зупинки громадського транспорту облаштовуватимуть за єдиним стандартом

Фото: @hobiindustri

22 травня виконком Львівської міськради затвердив вимоги до облаштування посадкових майданчиків на зупинках громадського транспорту у місті. За словами заступниці міського голови Львова Ірини Маруняк, це дозволить оформляти зупинки по Львову в єдиному стандарті та покращить безпеку пасажирів.

Як передає 032.ua, серед основних вимог єдиного стандарту - довжина посадкового майданчика 36 метрів, висота в межах 200 - 250 метрів від проїзної частини. Кожна зупинка повинна бути обладнана пандусами на підходах.

Край платформи має бути з антиковзкою поверхнею. А паралельно до краю платформи - передбачена смуга з тактильною плиткою. Кожна зупинка повинна мати інформацію про маршрути й напрямки руху, а ті, що зі значним пасажиропотоком - електронні табло. Також всюди мають бути таблички з назвою і номером зупинки.

Окрім цього, комунальники мають передбачити наявність інформаційних засобів для маломобільних груп населення, а також урни для сміття (від 1 до 3). Усі зміни міські чиновники повинні враховувати під час формування технічних умов та завдань на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Читайте також: На Львівщині карантинні обмеження продовжили до 29 травня: що відомо про роботу транспорту