Коли у Львові відкриють дитсадки та як курсуватиме громадський транспорт

Фото: andriyko-podilnyk

З понеділка, 25 травня, у Львові планують поступово відновлювати роботу дошкільних навчальних закладів. Окрім цього, зазнає змін сфера громадського транспорту.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, учні шкіл завершать навчання онлайн. А ось дитсадки поступово відкриватимуть з 25 травня, після відповідного рішення комісії  з питань надзвичайних ситуацій. Єдина проблема - багато нянь у ЗДО старшого віку, і вони є найбільш вразливими до захворювання на коронавірусну хворобу.

Щодо роботи громадського транспорту, за словами мера, він працює у режимі спецперевезень. Кількість автобусів на маршрутах планують збільшувати, щоб львів'яни могли добратися на роботу. Відновити пільговий проїзд для пенсіонерів планують після 22 червня. Зараз же головний акцент - забезпечити проїзд тим людям, які працюють у основних сферах життєдіяльності міста.

Разом із тим, львів'ян просять зважати на безпеку та носити маску. Особливо - у громадському транспорті й місцях скупчення людей. Це пов'язане з високим показником захворюваності на коронавірус у області.

Доповнено: станом на вечір 22 травня стало відомо, що у Львові затвердили протокол роботи дитячих садочків. Передбачається чіткий прийом дітей, прибирання території, обмеження відвідування приміщень садочків. Дітям вимірюватимуть температуру, оброблятимуть килимки дезінфекторами, де діти витиратимуть ноги, часто митимуть руки, замінять рушники на паперові. З підлоги знімуть килими, а м'які іграшки вилучать. Наймолодші проводитимуть більше занять на свіжому повітрі та їстимуть з дистанцією одне від одного. Дітей із симптомами хвороби не прийматимуть на заняття.

Нагадаємо, станом 22 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 1240 випадків інфікування коронавірусом. 33 людини померли від ускладнень, спричинених коронавірусом. Упродовж останньої доби зробили 303 лабораторних тести, з яких 65 були позитивними. Майже половина (31) належить мешканцям Львова.

За матеріалами Львівської міськради