Послаблення карантину в Україні з 22 травня: які пом'якшення планують

Фото: unian.ua

Сьогодні, 14 травня, під час традиційного онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов прокоментував ситуацію щодо пом'якшення обмежень карантину. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов розповів, що наступний етап послаблення карантину в Україні відбудеться з 22 травня, на цьому епапі планують надати дозвіл:

  • на проведення спортивних змагань, але без глядачів;
  • на відкриття готелів, окрім хостелів, а також без функціонування ресторанів та спортивних залів;
  • на проведення ЗНО;
  • на запуск громадського транспорту з певними обмеженнями;
  • на роботу дошкільних закладів. 

Міністр охорони здоров’я зазначив, під кожні дії будуть розроблені чіткі критерії, зокрема - як користуватися транспортом, проводити спортивні змагання та інше. Заходи будуть можливі лише при дотриманні протиепідемічних правил - маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції рук.

Зазначимо, сьогодні, 14 травня, вперше за весь період пандемії в Україні кількість людей, яка одужала перевищила кількість осіб, які захворіли. За добу виявили 422 нові випадки, а одужали - 427 осіб. Загалом в Україні лабораторно підтвердили 16 847 випадків COVID-19.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 травня, при цьому ввели послаблення обмежень з 11 травня. У Львові рішення Кабміну впроваджують поступово. Наразі жителі можуть відвідувати парки та сквери, музеї просто неба, літні майданчики, тераси кафе та ресторанів. З 12 травня у місті дозволили роботу перукарень, салонів краси та приватних стоматкабінетів.