У березні до Львова завітає найвідоміша авторка кулінарних книг у Польщі Ханна Шимандерська. Через багатство доробку і великі тиражі письменницю порівнюють із українкою Дарією Цвек.
13-14 березня письменниця і професор Польської академії смаку візьме участь у Міжнародному форумі «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє». Пані Шимандерська виголосить доповідь про впливи різних національних кухонь на кулінарію Галичини, виступить експертом під час Першої повоєнної українсько-польської гастрономічної дуелі, а також обговорить можливість видання однієї зі своїх книг українською мовою.
Ханна Шимандерська видає кулінарні книги з 1974 року. У її доробку понад 90 книг, у яких поміж рецептами з різних куточків Польщі, є й чимало галицьких переписів. Серед них – бестселер «Енциклопедія польської кухні», місце якому знайшлося на полицях не лише у польських господинь, але й у багатьох львівських рестораторів. На цей момент книги Шимандерської розійшлися майже тримільйонним тиражем