Події у Львові на 9 - 12 квітня, які можна переглянути безкоштовно онлайн

Карантин у Львові - не привід позбавляти себе можливості культурно відпочити. Багато установ та організацій попри заборону проведення масових заходів проводять онлайн-трансляції вистав, концертів та інших цікавих подій. Журналістка 032.ua підготувала для читачів добірку заходів, які можна відвідати у Львові до кінця тижня і при цьому залишатися вдома.

Вистава у Театрі Лесі

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки упродовж квітня потішить не лише виставами, а й читками п'єс, а також влаштує онлайн-екскурсію за лаштунки театру. Цього тижня влаштують читання п’єси Лєни Лягушонкової “Чапаєв і Васіліса” - про школу, котів та фоловерів, яким палець в рот не клади - дай лише можливість когось зашеймити. 

Коли? 9 квітня

Де? Відео публікують онлайн у день показу, переглянути можна лише до опівночі.

Лекція "Між сподіваннями Гутенберга та досвідом Цукерберга"

У Науковій бібліотеці на Драгоманова, 17 триває цикл віртуальних екскурсій та лекцій. Цього разу продовжать дискутувати на тему розвитку книгодрукування від зародження до наших часів. Глядачі побачать панораму з даху, відділ рідкісної книги, де зберігаються найстаріші екземпляри книгозбірні, лабораторії з новітніми сканерами та багато іншого.

Коли? 10 квітня 12:00.

Де? Сторінка у Facebook Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка.

Онлайн-зустріч з Уляною Супрун

Доктор Уляна Супрун, голова NGO Arc.UA; в.о. Міністра охорони здоров’я України (2016-2019) поспілкується з глядачами про здоровий глузд в час карантину, як слідкувати за усіма новинами і залишатись з холодним розумом, як впливає домашня ізоляція на фізичне здоров'я, як підтримувати тонус у власній квартирі та про ментальне здоров’я. Модеруватиме зустріч голова Освітнього центру з прав людини у Львові Володимир Бєглов.

Коли? 10 квітня 18:00.

Де? Пряма трансляція відбуватиметься на FB сторінці МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv.

Вистави Театру імені Курбаса

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса щоп’ятниці проводить онлайн-трансляцію вистав з актуального репертуару. Цієї п’ятниці покажуть виставу "Лісова пісня. Фрагменти" за твором Лесі Українки та з творим баченням режисера.

Коли? 10 квітня 19:00.

Де? На фейсбук-сторінці театру або на ютуб-каналі.

Solo Female Travel: як закохатися в Мексику

ГО “Феміністична майстерня” вирішила провести квітень за серією розповідей онлайн про подорожі та фемінізм. Цього разу мандрівниця Марічка Собко, яка останні п'ять років працює в австралійській тревел-компанії і поміж робочими турами подорожує і відкриває себе, розповість про Мексику та чому вона хоче там жити. У її тритижневій мандрівці в Мексику були і ночівля на кавовій фермі, і найскладніший в її житті похід у гори, і взагалі багато прекрасних подій, а головне - людей!

Коли? 11 квітня 16:00.

Де? Трансляція на Youtube-каналі “Феміністичної майстерні”.

Вистави у Оперному театрі

Потішить цього місяця театралів і Львівська Опера, яка пропонує глядачам подивитися улюблені вистави вдома. Переглянути вистави з репертуару можна буде на YouTube-каналі Театр щоп’ятниці, суботи та неділі.

Коли? 10 квітня 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса; 11 квітня 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка; 11 квітня 19:00 – опера «Мадам Баттефляй» Джакомо Пуччіні; 12 квітня 12:00 – опера «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка; 12 квітня 19:00 – балет «Дон Кіхот» Людвіга Мінкуса. Доступ до перегляду дійсний на час трансляції вистави.

Де? За посиланням.

Вистави Національного театру імені Марії Заньковецької

Переглянути онлайн вистави театру Заньковецької у Львові також можна на ютубі. До перегляду доступні: постановка Алли Бабенко «Ромео і Джульєтта в кінці листопада», постановка Григорія Шумейка – «Бояриня» Лесі Українки, постановка Богдана Ревкевича – «Два дні… Дві ночі…»; вистава М. Розовського «Історія коня» за «Холстомєром» Л.Толстого; постановка Н.Ковалик «Неаполь – місто попелюшок»; вистава режисера Вадима Сікорського «Політ над гніздом зозулі» за романом Кена Кізі; постановка О.Огородника «Мила моя, люба моя» та інші.

Коли? У будь-який час.

Де? На каналі ютуб.

Події в Органному залі

Львівський будинок органної та камерної музики також не пасе задніх: цього тижня відбудеться одразу три онлайн-події. Глядачі зможуть насолодитися органним концертом Надії Величко, лекцією Наталії Сиротинської та концертом “Венера у хутрі” під диригуванням Івана Остаповича (у записі).

Коли? 10 квітня 20:00 -  Концерт "Музика Версалю", Надія Величко - орган; 11 квітня 20:00 - Лекція музикознавчині Наталії Сиротинської; 12 квітня 20:00 - Концерт "Венера у хутрі" (у записі) Ukrainian Festival Orchestra, Іван Остапович – дириґент.

Де? Усі трансляції відбуватимуться на фб-сторінці Органного та на каналу Collegium Management у YouTube.

Читайте також: Страшні епідемії, які пережив Львів упродовж історії