Помер колишній ректор Львівського університету Іван Вакарчук на 74-му році життя

Сьогодні, 4 квітня, на 74-му році життя відійшов у вічність колишній міністр освіти України та ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, фізик Іван Вакарчук - батько лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. Мер Львова Андрій Садовий висловив співчуття від імені жителів міста та зазначив, що на прохання родини похорон Івана Олександровича відбудеться камерно, його поховають на Личаківському кладовищі.

Довідково. Іван Вакарчук — український фізик, політик і громадський діяч, міністр освіти і науки України  у 2007−2010 ррб, впродовж 1990−2007 рр. і 2010—2013 рр. був ректором Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор фізико-математичних наук у 1980 р. Герой України у 2007р., став "Львів'янином року" у 2010 р. Також заслужений діяч науки і техніки України.

Нагадаємо, 20 березня громада міста висловлювала співчуття родині засновника Львівського академічного театру "Воскресіння" Ярослава Федоришина, який відійшов у вічність.

Джерело інформації: пресслужба Львівської міської ради