У Львові триває підготовка до будівництва крематорію: подробиці

За словами міського голови Львова Андрія Садового, у цьому році місто планує отримати відповідні погодження та здійснити необхідні закупівлі для створення крематорію у Львові.

Про це мер міста сказав в ранковому ефірі радіо "Львівська хвиля". Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, ще торік у Львові розпочали вивчати питання будівництва крематорію. 

"Ми займаємось питанням побудови крематорію. У цьому році ми плануємо всі відповідні закупівлі. Тут була тривала моральна дискусія. Ми збирали раду єпископів, і всі сказали, що готові. Ми почали цю роботу ще в минулому році, просто для будівництва необхідно зібрати багато дозволів та погоджень. Робота триває, і в цьому році буде завершена", - зазначив міський голова.

За словами Андрія Садового, є чіткий протокол поховань, який доведений до комунальних служб, які цим займаються. Зокрема, мають бути елементи індивідуального захисту, померлих мають ізолювати, а поховання має відбуватись у закритому режимі. Представники похоронних служб про це знають.

Нагадаємо, що ще 25 лютого року на засіданні Комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики мерії погодили будівництво першого львівського крематорію. В мерії планують на території Голосківського цвинтаря виділити 2 гектари для потреб та будівництва крематорію. Соціологи Інституту міста провели соціологічне опитування, яке показало, що здебільшого львів’яни позитивно розцінюють ідею збудувати крематорій у місті.