Блискавка у Львові: синоптикиня розповіла про незвичне явище для зими

У середу, 22 січня, вночі в окремих районах Львова можна було спостерігати зимову грозу. Зокрема, свідки зазначили, що бачили блискавку.

Як повідомила у коментарі кореспондентці 032.ua тимчасово виконуюча обов'язки начальника відділу метропрогнозів Львівського гідрометцентру Олена Смалюх, метеостанція не зафіксувала блискавку. 

Натомість, синоптикиня зазначила, що спосперігала це незвичне явище для зими. Також у мережі Facebook дописувачі підтвердили цей факт та обговорюють його. 

Як розповіла Олена Смалюх, зимові блискавки - явище рідкісне, однак досліджуване. На Львівщини зимові грози бувають рідко. Вони спостерігаються тоді, якщо на землі температура близько 0°, а на висотах надходить холодне арктичне повітря. Також варто зазначити, що грозу можна було побачити лише в окремих районах міста.

Синоптикиня зауважила, що це явище непрогнозоване, воно виникло у Львові тому, що наразі клімат змінюється надзвичайно швидко. 

Нагадаємо, як повідомляла кореспондентка 032.ua, наприкінці 2019 року у Львові зафіксували найвищу температуру з 1946 року.