9 корисних продуктів харчування для гарної постави

Здоров'я людини безпосередньо залежить від здорового хребта. На гарну поставу впливає низка факторів, серед них, звичайно, - наше харчування.

Експертка зі здорового харчування Юлія Крілик розповіла у коментарі коресподентці 032.ua, які продукти потрібно вживати, щоб покращити здоров'я хребта, а від яких краще відмовитися. 

Продукти, які потрібно включити в раціон 

Фото з відкритих джерел: корисні продукти

• Харчові продукти з високим вмістом клітковини, зокрема - рослинні продукти мають природну клітковину, яка корисна для здоров'я;
Овочі. Варто вживати всі овочі, які ви полюбляєте, як мінімум 500 г. кожного дня; 
Фрукти. Також важливо не забувати про фрукти, потрібно їсти до трьох штук на день;
Ягоди. Якщо є можливість, вживайте ягоди щодня, вони принесуть максимум користі вашому здоров'ю.

Антивірусні трави, спеції та чаї. Для прикладу, можна вживати: куркуму, імбир, базилік, орегано та чебрець, які будуть доповнювати ваші страви, а також корисно впливати на самопочуття;
Пробіотичні продукти. Вони допомагають відновити здоров’я та знімають запалення. Варто включити йогурт, квас, кефір та ферментовані овочі;
Білок. Вживайте: яйця, м'ясо, рибу та морепродукти, молочні продукти;
Здорові жири допомагають збалансувати гормони і знизити запалення. Використовуйте кокосову олію, оливкову олію, горіхи та насіння;
Зерна та бобові: найкраще споживати ці продукти, коли вони проросли та вже цільні. Натомість, потрібно виключити крупи з глютеном.

Експертка також зазначила, що багато пацієнтів зі сколіозом мають дефіцит магнію. Магній важливий для здоров'я м'язів, кісток та хребта. Отож, потрібно вживати більше продуктів, що містять магній, для прикладу: шпинат, йогурт або кефір, мигдаль, квасоля, авокадо, кедрові горіхи, какао, насіння льону. 

Продукти, від яких потрібно відмовитися 

Фото з відкритих джерел: шкідливі продукти харчування

Юлія Крілик зауважила, що потрібно виключити продукти, які сприяють запаленню в організмі, серед них: 

Рафіновані рослинні олії. Не варто вживати кукурудзянку, соняшниковку та соєву оліъ, вони містять високу кількість омега-6 жирних кислот;
Пастеризовані молочні продукти. Потрібно відмовитися від м'яса, птиці, яєць, які містять додані гормони, антибіотики та омега-6, що сприяють запаленню. Як варіант, можете купувати домашні яйця в перевірених господинь, їздити на ферми, де вирощують птицю, шукати якісну кисломолочну продукцію. 

• Варто зменшити кількість вживання рафінованих вуглеводів,продуктів переробленого зерна та з додаванням цукру, що є в більшості упакованих продуктах, для прикладу: у приправах, консервах, пластівцях; 
Транс жири, які використовуються в упакованих чи перероблених продуктах, а також – для смаження.  

Нагадаємо, раніше кореспондентка 032.ua розповідала про продукти, які допоможуть покращити пам'ять.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав