Замість стриптиз-клубу на площі Ринок хочуть обладнати медіатеку, – ЗАЯВА, ОПИТУВАННЯ

На місці стриптиз-клубу “Ерос”, що розташований прямісінько напроти львівської Ратуші, хочуть обладнати медіатеку або сучасний інтерактивний музей.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, приміщення закладу перебуває у приватній власності, однак вчора він скерував відповідне звернення до його власника. Він також надав фото документа.

“Сьогодні скерував офіційного листа на власника приміщень пропозицію розмістити в цьому приміщенні  міський культурний центр  з функціями Медіатеки, а також сучасного інтерактивного музею. Готові зустрітись щодо обговорення деталей такої оренди з власником приміщення. Тим часом розпочинаємо розробку ТЗ на облаштування такого простору”, – написав він.

За словами Андрія Москаленка, до такого кроку підштовхнуло відеозвернення відомого у Львові священика Юрія Бойка, опубліковане два дні тому. На відео Юрій Бойко засудив те, що у самісінькому серці Львова прямо перед вікнами Ратуші функціонує заклад такого спрямування та назвав це “найгіршим обличчям міста”.

Станом на сьогодні це відео набрало майже 11 тис. переглядів.

Заступник міського голови Львова також додав візуалізацію того, як би могла виглядати медіатека у цьому приміщенні.

Додамо також, що, за словами Андрія Москаленка, міська адмінкомісія щодо порушень на пам’ятках архітектури двічі штрафувала власника цього приміщення на 170 тис. грн за невідповідність робіт у цьому приміщенні.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Держпраці штрафувало власників цього стриптиз-клубу на 2 млн грн за 16 неоформлених працівників, а це танцівниці, офіціант, діджей, касир та охоронець.