8-метровий янгол і "лондонська будка": 10 цікавих об’єктів, які встановили у Львові торік

Минулий рік був багатим не лише на різноманітні події та зміни, але й на розважально-освітні заходи. Упродовж 2019-го у Львові встановили достатньо об’єктів, біля яких не соромно було зробити світлину. Деякі з них були чи є тимчасовими, деякі постійно тішитимуть львів’ян і гостей міста. Кореспондент сайту 032.ua пропонує згадати, що це за об’єкти.

Гігантські янголи

Янгол у центрі Львова, фото 032.ua

До Нового року та Різдва центральні вулиці Львова прикрасили двома 8-метровими фігурами янголів, які прикрасили ілюмінацією та розмістили біля ліхтарів. Таким чином складається враження, що кожен із них тримає маленьке сонце. У мерії переконують, що в Україні аналогів фігурам немає.

Новорічна фотозона

Ялинка

У центрі міста, на площі Ринок до свят встановили тематичну фотозону із цікавим дизайном: ялинка, подарунки та барна стійка кріпляться до стелі імпровізованої кімнати, тоді як знизу розмістили невелику диско-кулю. Як повідомила кореспонденту 032.ua начальниця управління культури Львівської міськради Наталія Бунда, об’єкт належить компанії “Світоч”. 

Годинник “Параджанова”

Наприкінці серпня 2019 року у центрі Львова відкрили заклад “Пара Джанов і Портвейн”, власники якого прикрасили перехід від площі Ринок до вул. Староєврейської чарівним годинником. Автори переконують, що коли обидві стрілки годинника опиняються на позначці 12, потрібно стати під нього і загадати бажання, яке обов’язково здійсниться.

Телефонна будка

Лондонська будка

Цього року у центрі міста, на проспекті Свободи, неподалік Оперного театру з’явилася телефонна будка у “лондонському” стилі, яка слугує радше фотозоною, ніж засобом зв’язку. Особливо такому об’єкту мали би зрадіти фанати серіалу “Доктор Хто”.

Ряса монаха

Монах

На площі Ринок торік також встановили при вході в одну з найстаріших кам’яниць поблизу Італійського дворика тематичну скульптуру. Чорна ряса монаха є збірним образом єзуїтів, що колись жили у Львові та опікувались власним костелом, зараз більш відомим як Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла.

Макет історичного Львова

Багатьма подіями потішила львів’ян і місцева спілка архітекторів, яка провела низку тематичних заходів, зокрема, розробила і встановила точний макет історичного Львова. Усі охочі можуть відвідати Порохову вежу та подивитись на відеомапінг, який відображає події від заснування Львова. Окрім цього, упродовж 2019 року саму будівлю порохівні підсвітили.

Човен у центрі Львова

У жовтні при вході у Львівську міську раду упродовж кількох днів можна було побачити каркас човна, на якому мешканець міста Дмитро Резвой вирішив перетнути Атлантичний океан. Раніше його батько Павло Резвой, у віці 65 років підкорив цей же океан на човні “Marion Lviv” та увійшов до Книги рекордів Гіннеса, як найстарший весляр у світі.

Капкани 

У вересні увагу львів’ян привертали до питання незаконно ув’язнених українців у окупованим Росією Криму. Для цього на центральній площі міста на один день встановили 86 капканів та роздавали інформаційні брошурки.

Ватерпольний м’яч

У червні відомий ватерпольний клуб “Динамо Львів” відзначав 70-річчя, цей день містянам запам’ятався насамперед групою чоловіків у плавках на проспекті Свободи. Але разом із ватерполістами, увагу привертав і тематичний м’яч, діаметром 3,5 метри, який увійшов у Книгу рекордів України як найбільший ватерпольний м’яч у світі.

Сонячна електростанція

На один день у сквері “На Валах” біля будівлі Львівської ОДА встановили автономну сонячну електростанцію, на енергії від якої готували всім охочим каву. Таким чином власник установки Віталій Костишен популяризував відновлювальну енергетику та “зелені” тарифи серед львів’ян.

Читайте також: Куди піти у Львові на Святвечір та Різдво, - ПРОГРАМА

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав