У неділю, 1 грудня, відбулася церемонія нагородження найкращих українських закладів 2019 року за версією Національної ресторанної премії «Сіль». Переможців обрали у 18 номінаціях.
У номінації «Найкраща кафе-пекарня» перемогу здобула львівська пекарня «Живий хліб», отож отримала головний знак якості - мідну сковорідку та статус найкращого закладу України відповідно до цієї спеціалізації. Трансляцію з нагородження опублікували на Facebook-сторінці Національної ресторанної премії «Сіль».
Заклад спеціалізується на випічці авторського хліба з натуральних інгредієнтів і традиційної французької здоби. Продукцію в кафе-пекарні виробляють з італійського борошна на натуральних заквасках. Тут готують морквяний, цибулевий, гарбузовий, гречаний хліб, хліб «Бабусин», «Говерла», «Вифлеємський» і «Ранковий» та ще низку інших кондитерських виробів.
Зазначимо, спочатку експерти «Солі» сформували список фіналістів 2019 року на основі закладів, запропонованих експертами, далі переможців визначали журі, які відвідвали заклади заздалегідь п'ять разів. Серед членів журі цього року – шеф-кухарі Євген Клопотенко та Юрій Ковриженко, бренд-шеф мережі закладів «Сільпо» Марко Черветті, засновник Ulichnaya Eda Роман Тугашев та архітектор Олег Волосовський.
Довідково. Національна ресторанна премія «Сіль» заснована Андрієм Скіпьяном, керівником компанії Hoteliero, в 2013 році. Ресторанна премія – головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів, які активно стежать за розвитком ресторанного бізнесу в Україні. Головний знак якості, який отримує переможець премії, мідна сковорода французького бренду de Byuer.
Нагадаємо, як раніше повідомляв кореспондент 032.ua, 33-річна львів’янка перемогла у міжнародному конкурсі краси на Філіппінах. Як відбувався конкурс та фото з нього - у матеріалі.
Джерело інформації: Facebook-сторінка Національної ресторанної премії «Сіль»