Екснардеп від "Самопомочі" готовий взяти на поруки Садового

25 листопада у Києві, у Вищому антикорупційному суді відбудеться обрання міському голові Львова Андрію Садовому міри запобіжного заходу. Очільника міста підозрюють  у зловживанні владою під час процедури продажу земель під індустріальний парк в Рясному.

На ситуацію відреагував колишній народний депутат від партії "Самопоміч" Олег Березюк, який заявив, що готовий взяти однопартійця на поруки.

"Абсурд! Живемо в часи, коли сила і успіх потребують захисту. Стаю поруч з Андрієм Садовим у боротьбі із зневагою людини, міста, держави. В середу, 27 листопада, у Вищому антикорупційному суді (Київ, вул. Хрещатик, 42а) прийняв рішення поручитися за Андрія Садового", - повідомив політик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що підозру меру Львова вручили представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у четвер, 21 листопада 2019 року. Андрію Садовому та іншим посадовцям Львівської міськради, зокрма, в.о. директора департаменту містобудування Сергію Коровайнику інкримінують зловживання владою у справі індустріального парку в Рясному. Сам мер міста прокоментував ситуацію у своєму відеоблозі, де вибачився перед інвестором - іноземною компанією CTP, яка з 2015 року не може спорудити довгоочікуваний об'єкт. При цьому, інвестор заплатив за земельну ділянку більше 50 мільйонів гривень.

Раніше кореспондент сайту 032.ua розпитав львівських фахівців у сфері соціології та політології щодо можливих прогнозів, хто переможе на виборах міського голови Львова 2020 року. Як не дивно, серед фаворитів мешканців Львова може опинитись і триразовий очільник міста Андрій Садовий.