Як команда лікарів з Канади допомогла пацієнтам з посттравматичними дефектами, - ФОТО

Сьогодні у Львові завершився тижневий візит команди канадаських лікарів, які на базі місцевих закладів охорони здоров'я та у співпраці з українськими медиками, виконали низку реконструктивних втручань пацієнтам з потребою виправлення естетики форм певних органів, а також тим, які нагально потребували відновлювальної пластичної хірургії.

Як розповіли 032.ua у Регіональному медіацентрі Міністерства оборони України, медичні спеціалісти з центру Sunnybrook Health Science Centre (м.Торонто) на чолі з головою Канадсько-Української фундації, керівником програми для дорослих з вирішення потреб пацієнтів з посттравматичними, краніофаціальними деформаціями у Sunnybrook Health Science Centre професором Олегом Антонишиним надавали допомогу, перш за все, військовослужбовцям – ветеранам Антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), а також іншим категоріям громадян України.

Фото: Регіональний медіа-центр МОУ

У Львові представники фундації працювали у двох місцях: на базі 8-ї міської клінічної лікарні та у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Лише в останній день візиту канадійців, 24 військовослужбовці отримали належну допомогу від пластичних хірургів.

Професор Олег Антонишин зауважив, що "медичний десант" з Торонто прибув до України вже всьоме. Цього року до міста прибула команда з шести лікарів, які спеціалізуються в галузі пластичної та реконструктивної хірургії, а також два анестезіолога і три операційні медичні сестри. З 2014 року команда працювала у Києві та Одесі, а зараз завітали до Львова. Упродовж візитів допомогу надали 400 громадянам.

За діями української та канадської команд мали можливість спостерігати інші медичні спеціалісти за межами операційних. Задля цього в медичних установах були обладнані мультимедійні стенди.

Нагадаємо, у Львові вперше влаштують День донора в рамках проекту "Я, Ніна". Раніше аналогічна подія відбувалася лише у Києві та проводилась у форматі Red Brunch.