Марімба, пінг-понг над озером і алхімічна лабораторія Гаррі Поттера: громадські проекти для центру Львова

З 1 по 15 листопада у Львові триває голосування серед мешканців міста за проекти, подані на Громадський бюджет. Кожен львів’янин може підтримати один великий та один малий проект, який варто реалізувати у Львові.

Кореспондент 032.ua підготував добірку цікавих проектів, які хочуть реалізувати самі мешканці у центральному - Галицькому  районі міста та пропонує ознайомитися з ними читачам.

№71 Універсальний творчий театральний простір для людей віком 50+

Ніна Степанько пропонує надати можливість людям вікової категорії 50+ продовжити активну творчу діяльність на базі універсального театрального простору по вул. Уласа Самчука, 22 у Львові. Вартість проекту: близько 199 тис. грн.

№215 Марімба для музичної школи №2

марімба

Богдан Кунда просить купити для львівської музшколи №2 унікальний ударний інструмент марімбу. Він складається з укріплених на рамі дерев'яних брусків-клавіш та дерев'яних або металевих труб-резонаторів. Хроматично налаштована клавіатура має два ряди та діапазон 5 2/3 октав. Такого інструменту наразі немає жодна музична школа. Вартість: 3 млн грн.

№165 “Зелений” громадський простір на перехресті вулиць Чупринки і Бандери

Анжеліка Зозуля наголошує, що громадський простір у центральній частині міста, на перетині вулиць Чупринки та Бандери зараз є дуже вразливим температурно, захаращений сміттям та слугує місцем скупчення людей зі шкідливими звичками. Проект передбачає зменшення температурної вразливості території та перетворення її на естетичну зону відпочинку. Вартість: близько 187 тис. грн.

№204 Окультурення площі Коліївщини

Теодор Нещадим підкреслює, що зараз одна з найзатишніших площ Львова - площа Коліївщини втратила культурний потенціал та перебуває у плачевному стані. Автор проекту вирішив реорганізувати зону відпочинку та візуально оновити сам простір. У співпраці з владою та місцевим бізнесом пропонується встановити нове освітлення, антивандальні лавки й вуличні крісла, облаштувати велопарковки, озеленення, урни для сміття та арт-об’єкт у колодязі. Вартість: 538 тис. грн.

№203 Алхімічна лабораторія ім. Гаррі Поттера школи “Будокан”

Директор львівської школи “Будокан” Олександр Козловський зареєстрував проект, який передбачає реставрацію та пристосування кабінетів хімії та фізики в школі до навчання, а також перетворення приміщення на алхімічну лабораторію з фентезійного Хогвардсу. У планах також придбання відповідного обладнання. Вартість проекту: 600 тис. грн.

№188 Пінг-понг над озером

озеро в Снопківському парку

Ірина Сандуляк-Білоус пропонує на занедбаній ділянці на вулиці Кримській у Львові, на території Снопківського парку створити рекреаційно-спортивну зону. Місцину хочуть поповнити декоративною водоймою на місці заболоченого природного джерела, встановити столи для малого тенісу й шахів, а також вуличні тренажери.  Вартість: близько 600 тис. грн.

№91 Ботанічний двір Йозефа Маєра

Олег Андріюк разом з іншими мешканцями будинку на Дорошенка, 12 працює над відновленням та збереженням “зеленого острівця” у центрі Львова, де жив і працював відомий ботанік Йозеф Маєр. Львів’яни власним коштом відновили “зелень” і просять облаштувати доріжку. Вартість: майже 590 тис. грн.

№15 Інклюзивний спортивний майданчик в Стрийському парку

Софія Ганяк підкреслює, що інклюзивний Ігровий майданчик у Стрийському парку (вул. Самчука, 22) дозволить дітям різних вікових категорій та можливостей гратися разом, взаємодіяти між собою, бути толерантними одне до одного. Вартість проекту: 580 тис. грн.

№153 Мистецький простір у Академічній гімназії

ЛАГ

Михайлина Демчина зареєструвала дизайнерський проект переоблаштування одного з кабінетів Львівської академічної гімназії під комфортний, багатофункційний, універсальний простір для організації інтерактивних чи розважальних заходів, концертів та урочистостей, педагогічних форумів і воркшопів тощо. Вартість: близько 600 тис. грн.

Раніше кореспондент сайту 032.ua розповідав про проекти для Залізничного району міста , які подали львів’яни цього року на конкурс.

Проекти Громадського бюджету Львова 2020 шукайте на сайті за посиланням.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав