Садовий і ще 8 кандидатів: хто може стати наступним мером Львова

29 жовтня соціологічна агенція Fama оприлюднила результати соціологічного опитування, яке провела на початку місяця серед львів'ян щодо можливого наступного мера Львова.

Кореспондент сайту 032.ua пропонує коротко ознайомитися з політичними вподобаннями мешканців міста.

Слід зазначити, що опитування Fama проводила з 9 по 13 жовтня. Серед опитаних респондентів, які збираються йти на вибори, менше половини (лише 40,7%) львів'ян визначились зі своїм вибором наступного міського голови Львова. П'ята частина (26,4%) мешканців міста мають на гадці одного кандидата, але ще не визначились остаточно. Решта жителів Львова або вагаються між декількома кандидатами (14,5%) або взагалі не визначилися (18,4%).

Соціологи наголосили, що більше третини (36,8%) львів'ян, які підуть на вибори, готові проголосувати за чинного мера Андрія Садового. На другому місці за вподобаннями мешканців Львова є "свободівець" Руслан Кошулиський (14%), а на третьому (7,2%) - колишній голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Зазначимо, що в дев'ятку популярних політиків у Львові, які потенційно можуть стати наступним мером міста, увійшли також: Ігор Зінкевич (5,9%), Оксана Юринець (5,5%), Володимир Квурт (5,5%), Дмитро Добродомов (4,3%), Володимир Гірняк (3,7%), Ярослав Рущишин (3,4%).  

Сайт 032.ua пропонує читачам також взяти участь в опитуванні та показати, за кого були б готові проголосувати особисто ви, якби вибори були вже цієї неділі:

Нагадаємо, 3 жовтня 2018 року мер Львова Андрій Садовий заявив про намір взяти участь у виборах президента України. Наступного дня у прямому ефірі на телеканалі Андрій Іванович сказав, що його нинішня каденція на посту мера - остання, і він більше не планує балотуватися на цю посаду. 

На початку березня 2019 року, уже зареєстрований учасник виборів президента Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з "гонки" на користь Анатолія Гриценка, який також не пройшов до другого туру. А вже в травні в депутати ЛМР вимагали відставки чинного мера, але в юрдепартаменті мерії зазначили, що ця вимога базується на ухвалі 2017 року, яка визнає незаконною не лише бездіяльність міського голови, але й членів виконкому та загалом ради.

Додамо, наприкінці жовтня цього року в "Об'єднанні "Самопоміч" офіційно змінився керівник.

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!