У Львові планують підняти вартість проїзду на електротранспорті

У Львові планують покращити якість роботи електротранспорту та, відповідно, підняти тариф на проїзд у трамваях та тролейбусах міста.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, передає кореспондент сайту 032.ua.

До 2023 року у Львові має з'явитись велика кількість нового транспорту. Зокрема, з листопада вулицями міста почнуть курсувати щойно придбані 50 тролейбусів. Планується також придбати 10 нових трамваїв за кошти ЄІБ, 40 трамваїв з ЄС, 100 тролейбусів куплять за кредит МВФ, у планах реконструкція трамдепо й контактної мережі. З огляду на це, планують збільшувати операційні доходи і підняти тариф на електротранспорті. 

"Це просто пропозиція, яку ми маємо обговорити з громадськістю. Але на сьогоднішній день тариф становить 5 грн і є пропозиція його відкорегувати до 6 грн", - зауважив Білий.

Встановлять і додаткові тарифи для різних варіацій переміщень: оскільки у Львові впроваджують електронний квиток, у місті зроблять різницю в ціні при купівлі квитка у різними способами. Найдорожчим буде квиток, придбаний у водія - 7 грн, оскільки водій, за переконанням міста, має бути сконцентрований на дорозі й безпеці пасажирів.

Інші квитки, придбані у кіоску чи у електронній формі, коштуватимуть по 6 грн. На зупинках громадського транспорту по місту також встановлять термінали з продажу квитків. Термінали, за попередньою інформацією, встановлюватимуть за кошти інвестора.

Збережеться можливість придбання т. зв. пересадочного квитка, який діє 90 хвилин. Якщо зараз він коштує 5,50 грн, то після корекції тарифів коштуватиме 8 грн.

Місячний абонемент подорожчає зі 160 грн до 200 грн, але при цьому орієнтовна вартість разової поїздки з абонементом становитиме 5 грн (зараз - 4 грн), тобто на гривню менше за загальну вартість, з розрахунку дві робочі поїздки на день.

Нагадаємо, "Львівелектротранс" планує закупити близько 100 тролейбусів з автономним ходом. У салонах львівських трамваїв та тролейбусів планують також встановити камери відеоспостереження. Раніше у місті тестували систему курсування спарених вагонів трамвая. 

Читайте також як купити проїзний квиток на електротранспорт у Львові та у якому транспорті міста є безкоштовний доступ до інтернету.

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!