Львівська таксистка - про найгірші дороги у місті та курйози на роботі

Анна Шийка, яка працює водійкою таксі вже рік розповіла про свій досвід роботи та цікаві ситуації на дорогах Львова.  Вона відзначає, що ця робота дистанційна, а також приймає замовлення тоді, коли має бажання. 

Кореспондент 032.ua поспілкувався з водійкою та дізнався про переваги таксування жінки на львівських дорогах. Сама жінка розповіла, що любить працювати, тому легко поєднує різні види зайнятості. Її мотивує хороший дохід, тому вона із задоволенням витрачає час на працю та їй вдається знаходити час і на відпочинок.

На фото: Анна Шийка

Про переваги водійки таксі на дорогах 

У мене машина далеко не жіноча, а також має затемнені вікна. Відчуваю перевагу, як водій-жінка тоді, коли я відкриваю вікно та посміхаюся, саме в ті моменти мене пропускають інші водії на дорозі, це навіть стосується наших водіїв маршруток у Львові. Хоча всі знають, що не завжди можна побачити їх в гарному настрої. 

Про львівські дороги 

Насправді, у Львові дороги в нових районах майже скрізь хороші, а от в центральній частині міста - просто жах. 5 найгірших доріг для мене: вул. Вітовського, вул. Степана Бандери, вул. Богдана Хмельницького та Шевченка. Особливо згадую про дорогу на залізничний вокзал, до площі Двірцевої.

На фото: Анна Шийка

5 курйозних та приємних ситуацій на дорогах

  • Один з курйозних та  небезпечних випадків згадую, коли дівчина  замовила таксі до сауни. Приїхавши я побачила, що вона стоїть в одному простирадлі. Ми доїхали до місця призначення взагалі мовчки, я нічого не запитувала. 

  • Один з викликів був на Залізничний вокзал, зараз там відбуваються ремонтні роботи, тому немає проїзду безпосередньо до місця, де очікують таксі приїжджі. Чоловік, який замовляв машину, хотів, щоб під’їхала до місця очікування. Я пояснила, що йому потрібно підійти до центрального виходу ближче до дороги, де є під’їзд, натомість, чоловік відповів, що в нього важка сумка. Вже не могла скасувати поїздку, тому вирішила допомогти йому. Виник казус, коли я підбігла до нього, чоловік з двох сумок віддав мені більшу та тяжчу, а собі взяв маленьку. Отакі от чоловіки, не тільки підвези, а й занеси. 

  • Неординарний та приємний випадок стався, коли замовлення в мене зробив чоловік, який організовує концерти, з ним розпочалася розмова. Я ж запропонувала послуги таксі безкоштовно, якщо йому буде потрібно, а він навзаєм безкоштовно квитки, якщо будуть якісь цікаві події. Ось так я і опинилася на події, яку дуже хотіла відвідати завдяки цьому клієнту. Приємно переживати приємні знайомства. 

  • Ще один нетиповий випадок стався зі мною, коли чоловік посадив мені в машину 4-ох дітей і сказав завезти до “Антошки”, що на Стрийській, там повинна їх зустріти мама. Сталося так, що в їхньої мами вимкнувся телефон, коли я вже прибула на місце, а батько слухавки не підіймав. Ось так ми з дітьми шукали їхню маму в дитячому магазині. Це був найщасливіший момент для них, коли вони побачили свою маму та і для мене також. 

  • Нещодавно був випадок, коли моїм клієнтом був турист. Він відразу запитав, де можна подивитися на гарних дівчат. От підвезла його до нічного клубу “Малевич”. Чоловік попросив зачекати годину, звісно, оплатив простій хорошу суму наперед, повіривши мені. Чекала я його тільки не годину, а три. Вийшов з клубу дуже задоволений та сказав, що наше місто найкраще, дівчата не тільки танцюють, а й гарно машину водять, назвав наше місто раєм для туристів. 

На фото: Анна Шийка

Про мрію водійки таксі

Головна моя мрія, як жінки-таксистки, щоб у найближчому майбутньому у Львові зробили проїжджу смугу окремо для таксі. Натомість, як є для автобусів, а також, щоб по тій смузі таксисти мали елітні швидкі спорткари. Адже тоді ми зможемо довозити людей до місця призначення вишукано, швидко та зручно. 

Нагадаємо, у Львові триває реконструкція площі Двірцевої: зараз облаштовують платформи для пасажирів, диспетчерський пункт та фонтан. Уже завершено влаштування 4-х платформ для висадки і посадки пасажирів трамваїв, змонтовано фундамент та каркас, стіни й покрівлю диспетчерського пункту. Фото реконструкції площі Двірцевої ТУТ. 

Додамо, що сьогодні, 13 вересня, в Україні святкують День програміста. Кореспондент 032.ua дізнався, як жінці працюється в сфері IT. Айтішниця Романа вже 5 років в сфері  сфері інформаційних технологій. Вона розповіла про переваги роботи програмістом, як оцінює IT-клімат у Львові та як побороти емоційне вигорання.

Усі фото надала Анна Шийка спеціально для 032.ua

Авторка: Катерина Тополюк

Повне або часткове копіювання без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських