Львівські тролейбуси змінили нумерацію

З понеділка, 1-го липня, змінюється нумерація маршрутів міських тролейбусів Львова.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР, передає 032.ua.

Читайте також: На Львівщині через укус змії госпіталізували 39-річну жінку

Ініціатором впровадження нової нумерації є ЛКП «Львівелектротранс». Такі зміни пояснюють необхідністю оптимізувати маршрутну мережу. 

«Впровадження єдиної системи нумерації маршрутів є необхідним. Сьогодні, наприклад, ми маємо електробус, який курсував за тролейбусним маршрутом № 9. Коли він під’їжджав до зупинки, то людям бувало складно зрозуміти, чи це під’їхав автобус № 9, чи тролейбус № 9. Хоча, насправді, це має під’їхати маршрут № 9, без прив’язки до транспортного засобу.

Ми плануємо впроваджувати єдину ліврею. Зараз маємо 150 нових автобусів — 100 МАЗів і 50 Електронів. Також ЛКП «Львівелектротранс» придбає 50 нових тролейбусів виробництва «Електрон». Тому ззовні для пасажира буде багато однакового рухомого складу. Також місто ініціює придбання тролейбусів з автономним ходом. Тобто будуть відрізки доріг, де тролейбус курсуватиме як автобус. Відповідно пасажиру може бути складно зрозуміти, що це їде — тролейбус чи автобус. Для пасажирів основним має бути номер маршруту.

Враховуючи все це, ми виступили ініціаторами зміни нумерації. Вигода від такого впровадження в тому, що на час ремонтів тролейбусний чи трамвайний маршрут можна замінити автобусом. Тобто на цей маршрут виїжджає автобус з номером трамвайного чи тролейбусного маршруту і пасажир не відчуває незручності", — розповів керівник відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Могила.

Відтак, до наявних номерів тролейбусних маршрутів додали число 20. З 1-го липня номери тролейбусів змінились так: 

Читайте також: Львів’ян запрошують на нічну екскурсію до Шевченківського гаю

Додамо, що зміну нумерації маршрутів усього громадського транспорту Львова реалізовуватимуть у два етапи: спершу перенумерують тролейбуси, згодом - автобуси.