Львівські супермаркети на три дні частково відмовляться від поліетилену

1−3 липня, Львівська міська рада у партнерстві з ГО Zero Waste Lviv,  розпочинає другий етап просвітницької кампанії «Без поліетилену».

Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Кампанія сприятиме тому, щоб супермаркети та інші заклади торгівлі змінювали стандарти обслуговування і популяризували практику закупівлі продуктів у багаторазову тару серед мешканців.

Цього разу до акції долучилися мережі супермаркетів «Ашан», «Близенько», «АТБ», «Рукавичка», «Свій маркет», «Арсен» та «Два кроки».

На сьогодні вся Україна 3 липня бере участь у Всесвітньому дні відмови від поліетиленових пакетів, який вже вдесяте відбувається у цілому світі. Ця акція відбувається у тому числі за підтримки Міністерства екології та природніх ресурсів, а також програми розвитку ООН. 

«Дуже дякуємо всім мережам, що змінюють стандарти обслуговування і мотивують, а також заохочують своїх покупців до більш дружньої поведінки щодо довкілля. Ми сподіваємося, що цей рух триватиме і вже буде не зворотнім. Дуже приємно, що багато мереж впроваджують і шукають різні альтернативні рішення. Заохочуємо мешканців міста користуватися багаторазовими торбинками. Адже саме попит споживачів та клієнтів є найкращою мотивацією для торговельних мереж змінювати себе», — розповіла голова Zero Waste Lviv та заступниця голови Zero Waste Alliance Ukraine Ірина Миронова.

До цього дня організатори просвітницької кампанії просили супермаркети активно інформувати споживачів про ті практики, які вже були впроваджені на шляху до зменшення використання одноразових поліетиленових пакетів, а також запроваджувати нові, зокрема:

• відсутність на касах одноразових пакетів, натомість буде запропоновано паперову та багаторазову альтернативу;

• заміна поліетиленових пакетів на паперові на відділі випічка та хліб;

• заміна одноразових рукавичок для клієнтів на відділі випічки, хліба, товарів на вагу — на щипці та лопатки;

• заміна одноразового пластикового посуду в кав’ярні на більш екологічний.

Нагадаємо, 9 листопада виконком Львівської міської ради погодив обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.