12 червня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заслухали інформацію щодо масового отруєння у рестровані "Червона рута" на Хуторівці, 26.
За даними керівництва Держпродспоживслужби та Львівського лабораторного центру, заклад не був зареєстрований, тобто працював самовільно, зі значними порушеннями у приготуванні страв, а в усіх досліджених кулінарних виробах виявили хвороботворні бактерії, передає кореспондент 032.ua із посиланням на прес-службу Львівської міськради.
Станом на нині, заклад закрили та скерували припис для усунення недоліків, склали протокол про адміністративне правопорушення, справу розслідує поліція.
Нагадаємо, що 8 і 9 червня у сихівському закладі святкували весілля на 100 людей та провели 4 банкети на 57 людей. У неділю, 9 червня з'явилися перші повідомлення про отруєння.
Читайте також: Безвіз в дії: які країни стали більш доступними для українців з 2017 року
Як повідомила представниці ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Зоряна Стоцько, у закладі допущено дуже серйозні порушення — дозволено привести певні страви організаторами весілля, які теж могли спричинити отруєння, у харчоблоці стелі та підлоги — усі уражені грибком. Була порушена і технологія приготування справ — готували страви, які заборонені для приготування в літній період - це заливна риба, холодці, майонези власного приготування, печінкові торти, запечена печінка тощо.
Окрім того, в закладі на всі страви, які готувалися, відсутні технологічні картки і документи, які засвідчували б якість продуктів. Увесь персонал, який був залучений до приготування страв, не мав медогляду й не пройшов гігієнічного навчання. Це все - фактори, які могли посприяти отруєнню.
Станом на нині, на отруєння поскаржились 55 людей, з них 6 - діти. П'ятеро неповнолітніх та 46 дорослих перебуваються на лікуванні в інфекційній лікарні Львова. Заклад наразі не працює.
Читайте також: 10 місць у Львові та біля нього, де масово отруїлися люди