Відставка Садового: що кажуть у мерії

Із понеділка, 27 травня, під стінами Львівської міськради пікетують активісти, які вимагають відставки чинного мера Львова Андрія Садового, а фракції БПП та "Свободи" у мерії підготували проект ухвали про відставку міського голови.

У юридичному департаменті ЛМР прокоментували цей проект ухвали та зазначили, що він базується на рішенні суду ще 2017 року.

Як повідомила керівниця департаменту Гелена Пайонкевич, у рішенні суду 2017 року зазначено, що незаконною визнано бездіяльність не тільки міського голови, а й ради та виконкому щодо звернень про виділення земельної ділянки під полігон ТПВ у Грибовичах. За її словами, насправді з цим питанням зверталась ЛКП "Збиранка" та департамент житлового господарства. Наразі у мерії очікують на рішення суду касаційної інстанції по цій справі.

Читайте також: 6 бізнесменів зі Львівщини потрапили у рейтинг 100 найбагатших: хто вони і чим займаються

Окрім цього, інші депутати сумніваються, що пропонована ухвала набере у міській раді дві третини голосів, оскільки "Самопоміч" її не підтримає.

Сам міський голова Львова Андрій Садовий висловився з цього приводу на своїй сторінці у Фейсбуці, де зазначив, що ухвалу зареєстрували: Петро Адамик (голова фракції БПП), Маркіян Лопачак (голова фракції "Свободи") та член фракції БПП Григорій Козловський.

"Інтерес хлопців простий. За рік до місцевих виборів позбавити місто легітимного мера і грабувати з розмахом. Одночасно зараз активізуються різні «активісти» з кримінальним корінням, щоб імітувати протести. Хлопці, ви хочете влади? Її дають люди на виборах. Ми готові до перевиборів і мера і депутатів. А ви?", - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, кілька десятків представників різних організацій встановили наметове містечко перед входом у Ратушу та вимагають відставки Андрія Садового з посади очільника міста. Акцію оголошено безстроковою.