Львівський сирник: рецепт смачного десерту

032.ua розповідає, як спекти справжній - пухкий та ніжний - львівський сирник. Рецепт найпопулярнішого смаколика на Західній Україні, без якого не обходиться жодна львівська цукерня, можна знайти нижче.

Класичний львівський сирник

Для приготування найпопулярнішого різновиду львівського сирника потрібні такі інгредієнти: м’який сир, жирністю від 9% (500 грам), яйця (5 штук), цукор (200 грам), ванільний цукор (10 грам), вершкове масло (100 грам), манна (2 столові ложки), родзинки (жменя).

Окрім власне сирника, вам також знадобиться шоколадна глазур для поливки. Щоб її приготувати, вам потрібно: чорний шоколад (200 грам), вершкове масло (100 грам), вершки, жирністю від 30% (5 столових ложок).

Перед тим, як приступити до приготування, поставте масло нагріватися до кімнатної температури, промите і залийте окропом на 30 хв. родзинки, підготуйте яйця - жовтки слід відділити від білків та вилити у велику миску, де готуватиметься сирник.

До жовтків слід додати цукор та ванільний цукор і добре все збити міксером. Про те, що жовтки підготовлені, вам підкаже їх білий колір та густина консистенції.

Окремо потрібно збити білки, до появи піків середньої густоти.

Читайте також: Яким буде Великдень у Львові 2019: погода та афіша подій

У посудину з жовтками додаємо м’який сир, збиваємо, кладемо розм’якшене масло та манку, перемішуємо до однорідної маси. Після цього у суміш додаємо підготовлені білки, акуратно мішаємо рухами знизу вгору. Важливо, щоб бульбашки в білку збереглись: це дозволить масі бути “повітряною”, добре тримати форму та бути смачнішою.

Коли все готово, додаємо останній штрих до сирної маси - родзинки, з яких перед цим зливаємо воду, мішаємо. Після цього у змащену рослинною олією форму викладаємо суміш та випікаємо в духовці при 190 градусах упродовж години. Щоб верх не надто рум’янився, потрібно накрити його фольгою.

Перевірити готовність сирника можна, проткнувши його зубочисткою. Після цього, витягуємо страву з духовки та даємо вистигнути.

За цей час готуємо глазур: ламаємо на шматочки шоколад, кладемо його в посудину та ставимо на вогонь. Додаємо вершкове масло, вершки та постійно помішуємо поки маса не стане однорідною. Поливаємо сирник та ставимо в холодильник, поки не вистигне шоколадна “приправа”. Після цього львівський десерт цілком готовий до споживання.