10 безкоштовних подій лютого у Львові, які не залишать вас байдужими

Ось уже й підійшов до завершення другий зимовий місяць - пора запланувати своє дозвілля на лютий-2019.

Кореспондент сайту 032.ua пропонує читачам добірку подій, які можна відвідати упродовж лютого у Львові безкоштовно, і при цьому відпочити з користю.

“Штучний інтелект і нейробіологія”

У перший день лютого львів’яни матимуть нагоду зустрітися із відомим нейрохірургом та письменником Генрі Маршем. Темою лекції стане прогнозоване майбутнє людства: розумні машини, штучний інтелект, розвиток людського мозку та місце людини в світі технологій. Мова лекції - англійська.

Генрі Марш – випускник Оксфордського університету, кавалер Ордену Британської імперії, відомий лікар та автор двох бестселерів: «Про життя, смерть і нейрохірургію» та «Ні сонце, ані смерть».

Коли? 1 лютого 18:00.

Де? Центр Шептицького, Великий зал, вул. Стрийська, 29а.

Скільки? Безкоштовно.

“Вбивство священного оленя”

У рамках фестивалю “Нове британське кіно” львів’янам покажуть стрічку від культового режисера Йоргоса Лантімоса - “Вбивство священного оленя”, що вийшла на великі екрани 2017 року. Фільм складний та викликає цілу палітру емоцій, і як кожне творіння Лантімоса, не залишить глядачів байдужими.

Коли? 1 лютого 19:00.

Де? Центр Шептицького, ауд. №303, вул. Стрийська, 29а.

Скільки? Безкоштовно.

Великий Різдвяний концерт “Noel”

Гурт “Lux Mundi”, хор “Taize Lviv” та Симфонічний оркестр передадуть у музичному форматі всю таємницю народження Ісуса львів'янам. У програмі - джаз, госпел, поп та рок-музика.

Коли? 1 лютого 19:30

Де? Латинська катедра, пл. Катедральна, 1.

Скільки? Безкоштовно.

Читайте також: Від 20 копійок до 7 гривень: як змінювались ціни на проїзд та якість перевезень у Львові

Шокуюча Японія від Людмили Калабухи

Мандрівниця зі Львова Людмила Калабуха розповість усім охочим про “зворотну” сторону Японії: скандали в імператорській родині, ідеали краси, унітази, які замінили людей та наліпка сплячої мавпи в таксі - те, про що не розповідають путівники.

Коли? 7 лютого 19:00.

Де? Територія коворкінг, 2й поверх аквапарку “Пляж”, вул. Кн. Ольги, 114.

Скільки? Безкоштовно за попередньою реєстрацією.

Вечорниці з "Гурбою"

У музичній майстерні “Гурба” вже стало традицією збиратися щомісяця заради співу, спілкування та знайомства зі світом західноукраїнської етніки. Щоразу відвічувачам пропонують вивчити нову пісню з експедиційних матеріалів, а запис виконання викладуть у Фейсбук. Львів’ян заохочують приносити свої улюблені народні пісні та ділитися ними з іншими.

Коли? 22 лютого 18:00.

Де? Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Р. Іваничука, відділ мистецтв, 1 поверх, пл. Ринок, 9.

Скільки? Безкоштовно, але благочинні внески вітаються.

“Земля і Небо"

Львів’яни мають нагоду оцінити нові твори київського митця Олексія Коваля, які присвячені першооснові нашого світу - Землі, Воді, Повітрю та Небу. Автор офортів та емалей на металі переконаний, що усі стихії перебувають у невпинній взаємодії між собою та з Людиною, якій дають наснагу та підносять дух. У образах художника можна помінити натяки на Адріатичне море, Тибет, український чорнозем.

Коли? 1 лютого 12:00 - 10 лютого 19:00.

Де? Галерея “Зелена канапа”, вул. Вірменська, 7.

Скільки? Безкоштовно.

“Born 2 Create - Carry on Tradition Jam”

У Львові відбудеться уже п’ятий джем - цього разу під гаслом “Carry on Tradition Jam”, який влаштовує організація “Born 2 Create”. Окрім батлів між музикантами й танцями, відбудуться панельні дискусії на тему “продовження традицій” культури хіп-хоп, а також про фундамент культури загалом. У рамках події відбудеться серія майстер-класів, взяти участь у яких зможе кожен за окрему плату.

Коли? 2 лютого 14:00 - 21:00.

Де? Погулянка, вул. Вахнянина, 29.

Скільки? Вхід безкоштовний, за майстер-класи потрібно доплачувати.

Відкритий воркшоп джазового піаніста

Відомий джазовий піаніст і клавішник Ігор Агрич (учасник гуртів “Andrey Chmut”, “Smoothability” та проекту “Ірина Білик”) проведе майстер-клас із гри на інструменті,  програмування, синтезу та розповість як вирішити творчі завдання за обмежений сетап на сцені.

Коли? 2 лютого 15:00.

Де? Vedel School, вул. Заводська, 31; 2-й поверх.

Скільки? Безкоштовно.

Читайте також: Садовий заполонив соцмережі: як піарять мера Львова у Фейсбуці

Велопробіг “Critical Mass Lviv”

Прихильники здорового способу життя та альтернативних видів транспорту зможуть проявити себе під час популярної велосипедної події - “Critical Mass”. Захід проводять в останню п’ятницю щомісяця у понад 300 містах світу, як соціальний рух. Основна мета - це боротьба за екологічно чистий транспорт і "переведення" водіїв приватних авто на громадський чи альтернативний транспорт.

Коли? 22 лютого 19:00.

Де? Площа перед Університетом Франка, вул. Університетська, 1.

Скільки? Безкоштовно.

“Література в навушниках: 15 подкаст-історій про класиків”

Уже два роки в мережі існує подкаст-проект “Акустика тіней”, де розповідають про видатних світових письменників і літературні явища. Авторка проекту Іванна Шкромида зустрінеться з львів’янами, аби подискутувати на тему українського подкастингу, книговидавництва і журналістики у сфері культури. Подкасти доступні у соцмережах, а також на Mixcloud, iTunes, Castbox та інших застосунках.

Коли? 21 лютого 18:00.

Де? Перша львівська Медіатека, вул. Мулярська, 2а.

Скільки? Безкоштовно.

Нагадаємо, більше інформації про актуальні події у Львові є в рубриці "Афіша" на нашому сайті.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав