Які авіарейси можуть відкрити зі Львова у 2019 році

032.ua розповідає про нові авіанапрямки, які можуть запустити зі Львова цього року.

Львів-Амстердам

Про можливість впровадження рейсу зі Львова до Амстердама стало відомо на початку січня 2019-го. Ідею забезпечення прямого авіасполучення подала нідерландська авіакомпанія KLM, яка звернулась до адміністрації львівського летовища з ініціативою відкрити рейс.

Коли відкриють: в інтерв’ю виданню “У відпустку” директорка львівського аеропорту Тетяна Романовська розповіла, що проблема KLM зараз в тому, що через активне зростання пасажиропотоку, їм не вистачає слотів в аеропорту Амстердама. Відтак, коли можна чекати на запуск рейсу зі Львова, наразі говорити рано.

Львів-Копенгаген

Ще один новий запланований авіарейс, який з’єднає Львів з Копенгагеном, мають відкрити на початку березня. Про відкриття двох нових авіарейсів зі Львова, серед яких і столиця Данії, компанія Wizz Air оголосила в кінці серпня 2018-го. Один з обіцяних напрямків уже відкрили. Так, 14 грудня, зі Львова полетів перший літак до Франкфурта-Хан.

Коли відкриють:3-го березня 2019 р.

Читайте також: Кіно у Львові: прем'єри січня, які не можна пропустити

Львів-Доха

Наприкінці липня 2018-го з’явилася інформація про те, що Україна та Катар опрацьовуватимуть на двосторонньому рівні відкриття прямого авіаційного сполучення між Дохою та Львовом. За словами Тетяни Романовської, у січні Qatar Airways проведе у львівському аеропорту операційний аудит. Неофіційне рішення про старт польотів уже є, але остаточно його оголосять уже після аудиту. Додамо, що навесні Україна підписала з Катаром угоду про безвіз.

Коли відкриють: орієнтовно влітку 2019.

Львів-Будапешт

26 листопада 2018 року під час двосторонньої зустрічі у Києві заступник міністра закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр запропонував запустити пряме авіасполучення між Львовом та Будапештом. Також повідомлялось, що між аеропортом «Львів» та угорським лоукостером Wizz Air, який і має забазпечувати прямі авіаперевезення, уже тривають перемовини щодо запуску цього авіарейсу.

Коли відкриють: наразі невідомо.

Читайте також: Куди піти у Львові цього тижня: 7 головних подій

Львів-Рига

З 2019 року львівський аеропорт співпрацюватиме з компанією airBaltic задля сполучення з Прибалтикою та Скандинавією. Напрямок "Львів-Рига" планують запустити зі стартом весняного сезону. Польоти виконуватимуть чотири рази в тиждень. Приліт у Львів та відліт у Ригу відбуватиметься вночі. Такий розклад є зручним для пасажирів, що летять транзитом через Ригу, до прикладу, у Скандинавію.

Коли відкриють: 2 квітня 2019 року.

Нагадаємо, на початку грудня прес-служба аеропорту “Львів” повідомила, що приріст летовища за січень-листопад 2018 року склав 47,1%.

Всі фото з відкритих джерел

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється.