Львівські депутати дозволили збудувати на Сихові спортивний комплекс за майже мільярд гривень

Сьогодні, 30-го жовтня, депутати міської ради Львова проголосували за ухвалу щодо погодження будівництва спортивного комплексу на території Сихова.

За відповідну ухвалу проголосували 43 міські обранці, інформує кореспондент сайту 032.ua.

Депутати, зокрема, визначили, що замовником будівництва комплексу буде нещодавно створене комунальне підприємства "Пала ігрових видів спорту", яке має провести міжнародну закупівлю та визначитись із підрядником  будівництва. Зазначимо, що вартість спортивного об'єкту оцінили у 985 мільйонів гривень.

До того ж, міські обранці виділили комунальному підприємство земельну ділянку площею 1,87 га поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, де й планують збудувати найбільший спортивний комплекс в Україні. 

Будівництво спорткомлексу на Сихові триватиме впродовж наступних 3 років. Перший етап робіт має розпочатися до кінця цього року і завершитися впродовж 12 місяців. 

Читайте також на нашому сайті: Спортивний комплекс та нова дорога: як в УКУ хочуть змінити простір в районі вулиць Персенківки-Хуторівки.

Зали у спорткомплексі передбачені, як трансформовані - поля можуть змінюватись у корти і навпаки. У найнижчій частині комплексу планують розмістити басейн, де зможуть тренуватися команди з водного поло. Справжньою родзинкою комплексу стане функціональний дах - його можна буде використовувати як спуск для занять гірськолижним спортом.

Нагадаємо, що у серпні цього року держава виділила Львова 27 мільйонів гривень задля будівництва спортивного комплексу. Нещодавно нещодавно таку ж суму грошей погодила виділити з бюджету країни комісія при Міністерстві молоді та спорту.

Додамо, що авторський проект будівництва спорткомплексу на Сихові обирали наприкінці жовтня минулого року на Всеукраїнському архітектурному конкурсі. Переможцем став проект, запропонований Віктором Кудіним, Ольгою Рябовою, Михайлом Карнауховим і Надією Бесараб.