Вчора, 19 жовтня, впродовж дня-відкриття Бієнале довіри у Львові кілька десятків ресторанів міста працювали в експериментальному режимі з "відкритим" чеком. Стали відомі проміжні результати цієї акції.
Про це повідомили на своїй сторінці у Facebook організатори Biennale of Trust, передає 032.ua.
Читайте також: Тест на уважність: як добре ви знаєте вулиці Львова
"Можемо констатувати, що акція викликала ажіотаж серед львів'ян та гостей нашого міста. У деяких закладах, що беруть участь, позитивні емоції зашкалюють, при чому це не завжди залежить від фінансового результату. Є заклади, де гості залишили суттєво більше грошей, ніж могли б заплатити за чеком. Є такі, які мають незначні фінансові втрати, бо гості платять менше, але вони все одно задоволені, бо бачать нових людей, які навіть свою меншу оплату пояснюють з гумором та на позитиві", - мовиться у повідомленні.
Водночас, за словами організаторів, не обійшлося й без прикрих ситуацій.
"У деяких закладах - справжня навала тих, хто не лише порушує правила акції (наприклад, не сплачує чек за алкоголь і тікає), але й відверто ображає працівників та обзиває власників закладів. Аж до того, що деякі ресторани змушені, за узгодженням із оргкомітетом Бієнале довіри, вийти з акції. Просимо всіх поставитися до таких ситуацій з розумінням, адже йдеться не стільки про фінанси, скільки про гідність працівників і їхню демотивацію, що значно більш болюче".
Організатори також зауважили, що частіше більше грошей, ніж було вказано в чеку, залишали у веганських закладах, там же не було випадків хамства щодо персоналу.
Детальніше про результати акції обіцяють розповісти по завершенню Бієнале.
Читайте також: Львів'ян попереджають про похолодання та мокрий сніг наприкінці жовтня
Нагадаємо, акцію "відкритий чек" у Львові провели у рамках Бієнале довіри, яке триватиме до 21-го жовтня. Як пояснював її співініціатор, ресторатор Марк Зархін, у цей день гості могли робити замовлення та платити за нього, скільки вважають за потрібне.
«Ми не знаємо, чи буде ця акція збитковою, чи ні. Але тут питання набагато ширше, аніж комерція — це створення поля довіри із відвідувачами. Бо так ресторани показують, що думка та оцінка гостей дуже важлива для них і що вони повністю їм довіряють», — наголошував Марк Зархін.
До ініціативи «Відкритий чек» долучились майже 30 ресторанів Львова.
Додамо, у рамках Бієнале довіри, яке вперше відбудеться 19−21 жовтня, у Центрі Шептицького, Lem Station та інших локаціях відбудеться низка подій, присвячених довірі, де будуть і практичні заходи, і академічні.