10 подій вересня у Львові, які можна відвідати безкоштовно

Сайт 032.ua підготував традиційну добірку можливостей місяця у Львові - це цікаві та корисні події, доступні для всіх абсолютно безкоштовно впродовж вересня.

Презентація поетичної збірки О. Сливинського "Зимовий король"

Публіці презентують нову книгу письменника, перекладача, есеїста Остапа Сливинського - “Зимовий король”. У збірку увійшли як добре відомі, так і нові поезії автора.

Коли? 6 вересня, 18:30.

Де? Книгарня “Є”, пр. Свободи, 7.

Скільки? Безкоштовно.

Орган – король музичних інструментів. Розповідь і майстер-клас

У рамках Днів європейської спадщини у Львові, відома львівська органістка Олена Мацелюх розповість про про будову, становлення та розвиток органного мистецтва у Львові, фабрики та майстрів, які виготовляли цей інструмент. Розповідь буде підкріплена відеорядом з музичними вставками, виконаними на органі.

Коли? 7 вересня, 21:00.

Де? Львівський органний зал, вул. Бандери, 8.

Скільки? Безкоштовно.

Театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Усіх охочих запрошують на черговий театральний фестиваль просто неба - “Кіт Ґаватовича”. Під час заходу можна буде послухати мотивуючі розмови із відомими акторами та подивитися вистави різних колективів, а також самостійно взяти участь у акторських тренінгах. Для наймолодших діятиме спеціальна театральна локація з майстер-класами з акторської майстерності та творчим куточком.

Коли? 7 - 9 вересня.

Де? Стрийський парк, біля кінотеатру “Львів”.

Скільки? Безкоштовно.

Читайте також: У Львові проведуть фестиваль кави

Забуті імена в історії Львова

Відома дослідниця Львова Ірина Котлобулатова розповість охочим про незнайому історію знайомих будинків та вулиць, які приховують видатні імена. Під час заходу дослідниця розповість про постаті лікаря та мовознавця, чия діяльність мала безсумнівний вплив на розвиток науки.

Коли? 9 вересня, 17:00.

Де? URBAN бібліотека, вул. Устияновича, 4

Скільки? Безкоштовно.

Фан-зона: Україна - Словаччина

Футбольних уболівальників запрошують підтримати Національну збірну України у матчі проти Словаччини. У зв’язку з рішенням ФІФА, українці змушені грати матч при порожніх трибунах. Але фанати все одно зможуть підтримати улюблену команду: для цього організують спеціальну фан-зону біля стадіону “Арена Львів”. Під час дії безкоштовної фан-зони відбудеться концерт за участі відомих гуртів.

Коли? 9 вересня, 14:00.

Де? Стадіон “Арена Львів”, вул. Стрийська, 199.

Скільки? Безкоштовно.

Дискусія “Звідки прийде нове дихання для України?”

У межах Днів УКУ у Львові, охочих запрошують на дискусію про “перехід від тактичних маневрів до стратегічної візії" за участі Мирослава Мариновича, проректора із питань призначення та місії УКУ.

Коли? 11 вересня, 16:30.

Де? Центр Шептицького, вул. Стрийська, 29.

Скільки? Безкоштовно, за умови попередньої реєстрації.

Forum 451°E I Smart Cities Edition

Упродовж двох днів на мінародному заході у Львові - “Forum 451°E” українські та іноземні фахівці спілкуватимуться на теми: Smart Governance, Smart Economy, Smart People та Smart Living. Основною ціллю події є ознайомлення з досвідом впровадження Smart City за кордоном та почати напрацьовувати аналогічну концепцію для Львова. Учасниками стануть фахівці, відповідальні за розвиток е-врядування, представники ОТГ, фондів та донорських організацій, громадських організацій, студенти.

Коли? 14 вересня, 9:00 - 15 вересня, 17:00.

Де? Вул. Під Дубом, 7б; вул. Садова, 2д.

Скільки? Безкоштовно, за умови попередньої реєстрації.

Читайте також: Куди піти у Львові з 3 по 7 вересня: ТОП-7 подій

Lit Zustrich

Під час 25-го Форуму видавців, у Львові організовують літературну зустріч для авторів з усіх куточків України. Свою творчість, зокрема, представлять: Костянтин Примак, Максим Калініченко, Юрій Матевощук, Михайло Пінчак, Мирослава Сахвон, Станіслава Безмежний та Андрій Хаєцький.

Коли? 20 вересня, 20:00.

Де? Мистецьке об’єднання “Дзиґа”, вул. Вірменська, 35.

Скільки? Безкоштовно.

Аудіовистава «Чужі»

У рамках 25 Book Forum львів’янам представлять аудіовиставу “Чужі” від одеського Театру Вух за однойменною повістю Олени Андрейчикової. Повість “Чужі” - гостросоціальна трагікомедія: після багатьох років невдалих спроб у сімейної пари, нарешті, з'являється двійня. Доводиться заново вчитися любити себе, щоб зуміти полюбити галасливих дітей. Усім присутнім зав’язують очі, завдяки чому глядачі перетворюються в слухачів. За цих обставин текст відіграє більшу роль, ніж форма.

Коли? 21 вересня, 20:30.

Де? Театр Лесі Українки, вул. Городоцька, 36.

Скільки? Безкоштовно, за умови попередньої реєстрації.

Марш за права тварин у Львові - 2018

З ініціативи ГО “UAnimals”, у Львові та інших містах України відбудеться марш за права тварин. Небайдужі до прав тварин вимагатимуть припинити над ними знущання та зробити державний крок до гуманності. Організатори наголошують, що Всеукраїнський марш за права тварин є зоозахисною, а не політичною подією, і просять учасників утриматися від партійної символіки.

Коли? 30 вересня, 12:00.

Де? Пр. Свободи, 28, біля Львівської Опери.

Скільки? Безкоштовно.

Нагадаємо, що більше інформації про актуальні події у Львові можна знайти на нашому сайті в рубриці “Афіша”.

*Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.