На ЛКП “Збиранка” погрожували підстрелити двох депутатів, - ФОТО

16 серпня еколог і депутат Жовківської райради Ігор Муравський та депутатка Дублянської міської ради Світлана Королькова приїхали на Грибовицьке сміттєзвалище, яке обслуговує ЛКП “Збиранка”, щоби перевірити інформацію, надану місцевими мешканцями про те, що там відбуваються якісь роботи.

Зазначимо, що у 2016 році, після масштабної трагедії на сміттєзвалищі в Грибовичах, де під час пожежі загинуло четверо людей, Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав владу Львова припинити діяльність полігону.

Як повідомив Ігор Муравський у соцмережах, директор ЛКП “Збиранка” не надав жодних пояснень про те, що відбувається на території Грибовицького сміттєзвалища та як працює станція очистки фільтрату. Натомість посадовець запропонував писати офіційне звернення та послав депутатів оглянути процес робіт внизу дамби, на територію Малехівської селищної ради, - передає 032.ua.

Читайте також: Коли і де львів’яни зможуть безкоштовно прочіпувати своїх собак

У свою чергу, Світлана Королькова написала в соцмережах, що за нею з Ігорем Муравським до дамби пішов нетверезий працівник “Муніципальної варти”. Невідомий чоловік погрожував стріляти по депутатах, якщо ті будуть набридати.

“Коли я зателефонувала в поліцію, директор сказав, що не знає чому охоронець йшов за нами, що говорив, не розуміє та й узагалі не має до муніципалів ніякого відношення. Далі цікавіше... охоронець дременув полями!!! Залишивши місце праці, хоча робочий день у них з 8:00 до 20:00 (то було близько 16:50)”, - пояснила Світлана Королькова.

(Скріншот з відео: чоловік, який погрожував депутатам)

Зі слів депутатки, згодом на місці події з’явився інший чоловік, який представився керівником охоронців. Коли він почув про ситуацію та побачив поліцейську машину, сказав, що просто там гуляє і поїхав “збирати гриби”.

Ігор Муравський та Світлана Королькова написали заяву в поліцію про погрози та поведінку нетверезих охоронців. Фото і відео з місця події депутати опублікували в соцмережах.

Читайте також: Сміттєва блокада Дрогобича триває вже понад півроку. Подробиці

Кореспондент сайту 032.ua звернувся за роз’ясненням до представників ЛКП “Муніципальна варта”, які здійснюють охорону “Збиранки”. Муніципали зазначили, що наразі триває внутрішнє службове розслідування за цим фактом.

Нагадаємо, це уже не перший випадок, коли трапляються інциденти безпосередньо на території ЛКП "Збиранка". Так, наприкінці травня цього року директор комунального підприємства Віталій Пугач накинувся на журналістів, які приїхали на сміттєзвалище та пошкодив їхню техніку.