На львівському фестивалі «Контрасти» виступить видатна композиторка Софія Губайдуліна

Завтра у Львові відбудеться авторський концерт найвизначнішої жінки-композиторки сучасності Софії Губайдуліної

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під диригуванням Станіслава Веляника виконає два твори Софії Губайдуліної – «Ліра Орфея» для скрипки, струнних та ударних, та «Фахверк» для баяна, струнних та ударних. Солюватимуть українські виконавці Марія Ткачик (скрипка) та Роман Юсипей (баян).

«Щорічною традицією фестивалю «Контрастів» є присутність на фестивалі визначних майстрів сучасної композиції. На «Контрастах» були і Кшиштоф Пендерецький (Польща) і Зигмунд Краузе, визначний естонський композитор Арво Пярт, латвійський – Петеріс Васкс, майстри американської та канадської сцен. На кожному фестивалі до уваги слухачів – один-два авторські вечори композиторів. Гостем цьогорічного фестивалю буде відома композиторка сучасності Софія Губайдуліна. Це ім’я більш, ніж знане, і приємно, що вона завітає до Львова вперше, і, до того ж, на свій ювілей», – розповів генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Концерт відбудеться 26 жовтня о 19.00 в приміщенні Львівської філармонії, повідомили організатори.

Довідка

Софія Губайдуліна є автором понад 100 симфонічних творів, зокрема, творів для солістів, хору і оркестру, інструментальних ансамблів, музики для театру, кіно і мультфільмів. Поряд з Альфредом Шнітке та Едісоном Денісовим Губайдуліна входить в так звану «трійку» московських композиторів авангардного напрямку.