Львівські «швидкі» можуть зупинитися - бракує пального

На «швидкі» у Львові немає бензину. Такими неприємними медичними перспективами лякає львів’ян міська рада.

Чиновники розповідають: держказначейство не оплачує рахунки за пальне Львівської станції швидкої медичної допомоги. Наразі карети на виклики ще їздять, кажуть медики. Нині у борг випрошують бензин та солярку. Тим часом, у казначействі пояснити, чому затримують гроші, так і не спромоглися, повідомляє ZIK.

Головний лікар Львова Володимир Зуб розповідає: влітку цього року постачальники палива вже відмовлялися заправляти карети «швидкої» через борги. Тому, запевняє, машини по 1,5 -2 години простоювали на автозаправках. Нині ситуація може повторитися, каже медик.

«До постачальника бензину гроші не дійшли через казначейство у сумі 370 тисяч. Це є загрозлива ситуація. Завтра постачальник може сказати, вибачте, ви нам винні гроші, ми припиняємо заправку ваших машин. І завтра швидка може не виїхати на лінію»,  – зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради.

Відповідь Держказначейської служби України у Львівській області на інформаційний запит: «У 2012 році у міському бюджеті Львова існує проблема своєчасної виплати соціальних платежів. З метою уникнення напруги за зверненням Львівської міської ради Головне управління Казначейства уже протягом цього року надало 26 короткотермінових безвідсоткових позик на загальну суму понад 800 млн грн».

«Гроші і державні, і наші падають на єдиний казначейський рахунок. І коли ми даємо платіжне доручення, замість того, щоб виконати його, казначейство просто їх не дає. Бо ці гроші пішли кудись на інші цілі. Можливо, якісь проблеми в державі», – розповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики Львівської міськради.

Як повідомили у Держказначействі, станції швидкої допомоги переказали 110 тисяч гривень, а це трохи більше від чверті від усіх боргів. Коли ж оплатять усі рахунки – наразі невідомо.