Журналісти сайту 032.ua продовжують відвідувати різноманітні заклади харчування у Львові та ділитися своїми враженнями про них з вами. Нещодавно ми писали про те, як у нашому місті працює перше в’єтнамське кафе. Цього разу ми розповімо про ресторан “Атляс”, який розташований у будинку, де наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття була найпопулярніша кнайпа Львова з однойменною назвою.
Назва кнайпи пішла від прізвища її першого господаря – М. Л. Атласса, який був відомим виробником горілки та винахідником декількох настоянок.
З часом кнайпа перейшла до його зятя Едзя Тарлерського, а згодом була закрита після війни. Кілька років тому "Атляс" знову запрацював у Львові.
Перші враження та інтер'єр
У ресторані дуже красиво та вишукано. Всього у закладі є п'ять залів: Лицарський (Галицький або Арт-зал), Бочковий, Білий, Сірий та Зелений. Влітку біля входу у ресторан працює літній майданчик.
Найбільш вражаючим, на нашу думку, є Лицарський зал. Тут можна побачити численні портрети галицьких монархів, князів, лицарів і навіть полотно, що змальовує похід Теребовлянського князя Василька на Волинь.
В ресторані можна замовити сніданки, холодні закуски, салати, перші страви, основні страви, десерти та різноманітні напої. Загалом "Атляс" спеціалізується на галицькій кухні.
Ось сторінка з меню:
Скуштувати англійський сніданок у ресторані “Атляс” можна за 95 гривень, борщ - за 65 гривень, а картоплю з сметаною та зеленню - за 45 грн.
Бограч у закладі коштує 95 гривень, скумбрія під вершково-м'ятним соусом – 155 грн, а печеня з баранини та овочів -125 грн.
Ми замовили картоплю в глечику з телятиною та грибами за 95 гривень, салат з грушею та прошутто за 85 гривень та чай.
Ось, як виглядало наше замовлення:
Поки ми чекали на замовлення, то уже традиційно вирішили перевірити стан вбиральні. Виявилось, що тут чисто та гарно.
До речі, сьогодні біля входу у вбиральню можна побачити цікаву керамічну скульптуру бабусі. І вона тут не випадково. Справа в тому, що у 1928 році Едвард Тарлерскій посадив у клозету бабусю, яка нібито збирала гроші на нову спідницю - так і з'явився перший у Львові платний туалет. Біля скульптури є стілець, тому кожен може зробити тут селі або фотографію на згадку.
За картоплю в глечику з телятиною та грибами, салат з грушею та прошутто, а також чай ми заплатили 225 гривень.
Що ще:
Вішалки – є
Wi-Fi – є.
Швидкість обслуговування — Середня.
Рейтинг на Foursquare – 8,6 з 10.
Графік роботи: з 8:00 до 24:00.
Загалом нам сподобалося у цьому ресторані. Дуже вишуканий інтер'єр та смачна кухня.
* Примітка
Цей спецпроект не має нічого спільного з рекламою, автори висловлюють в ньому особисті суб'єктивні враження від відвідування кафе і ресторанів, а також оплачують рахунок самостійно.
У коментарях можете пропонувати заклади для майбутніх випусків рубрики.
Читайте також на нашому сайті:
Кондитерська-ресторан “Під золотою зіркою”: все про меню, ціни, обcлуговування та інтер'єр.