УПЦ звинуватила Володимира Гірняка у розпалюванні релігійної ворожнечі

17 листопада голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов публічно звинуватив заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка у втручанні у внутрішні справи парафій, розпаленні ворожнечі та лобіюванні інтересів УПЦ КП.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua із посиланням на Центр інформації УПЦ.

Мова йде про анонсований посібник для вірян, які хочуть законними методами змінити юрисдикцію УПЦ МП.

Протоієрей Олександр Бахов назвав це втручанням у внутрішні справи громад та зауважив, що це “порушить релігійний мир в регіоні”.

“Ці заяви є дискримінаційними, бо, за словами заступника голови облради, одна парафія погана, а інша – добра і всі повинні туди переходити. Тут порушується право на свободу віросповідання. Людині конкретно вказують де молитись і до якої церкви належати. І для цього ще й методичку дають”, - наголосив отець.

Голова юридичного відділу УПЦ додав, що таким чином Гірняк вийшов за межі своїх повноважень і безпідставно звинуватив релігійну громаду. Протоієрей підкреслив, що СБУ не має претензій до діяльності парафій УПЦ у Львівській області.

“На Львівщині багато релігійних організацій, які внаслідок певних історичних обставин довго намагались здобути міжконфесійний мир. До прикладу - УПЦ КП та УАПЦ, уніати і римо-католики. А нині виходить так, що сама посадова особа намагається створити ворожнечу на релігійному грунті”, - зазначив Олександр Бахов.

Разом із тим, отець наголосив, що Володимир Гірняк відстоює інтереси виключно УПЦ Київського патріархату, яка, за його переконанням, є незаконною, неканонічною, невизнаною в цілому світі.

Додамо, що на початку листопада заступник голови Львівської облради Гірняк анонсував видання методички для вірян, які хочуть юридично змінити церковне підданство. Політик зауважив, що видасть книгу за власний кошт.

Читайте також:

У Львові одягнули левів у мантії та встановили гігантський студентський квиток. Фото.