Як проголосувати за проект Громадського бюджету ? Інструкція

1 листопада у Львові стартувало голосування за проекти Громадського бюджету. Ті проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів будуть реалізовані у 2018 році за кошти міського бюджету. 

Кожен може проголосувати за один великий (загальноміський) та один малий (районний) проект. Віддати свій голос можна або онлайн, або у ЦНАПі. 

Як проголосувати онлайн?

Вам потрібно перейти за посиланням  https://gb.city-adm.lviv.ua чи https://lviv.pb.org.ua та натиснути “Вхід” і зареєструватись через систему  BankID. 

Ви можете обрати такі банки: Ощадбанк, Приватбанк, OTP, UniCredit, Альфа-банк, Platinum, Concordbank, Банк Південний та  А-банк. 

У міському управлінні ІТ наголошують, що система є безпечною та захищеною.  Під час реєстрації ви надаєте право отримати лише інформацію про прописку, номер паспорту, ПІБ і дату народження. Доступ до ваших рахунків чи переказів через систему неможливий ні для кого, окрім вас.

Хто може проголосувати у ЦНАПі?

Якщо Ви не маєте змогли проголосувати онлайн, то це можна зробити у будь-якому територіальному підрозділі ЦНАПу. 

Проголосувати у ЦНАПі можуть також ті, хто досягнув 16-річного віку та відповідають одному з наступних критеріїв:

  • Підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці.
  • Особа навчається у м. Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.
  • Особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у м. Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності.
  • Місце народження особи зареєстроване у м. Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

Додамо, що голосування за проекти Громадського бюджету триває до 15 листопада. 

Більше про проекти Громадського бюджету читайте ТУТ