У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку

9 жовтня на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилася вимога «Звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів. Або посадовців, неспроможних це зробити».

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор петиції — львівський журналіст Отар Довженко акцентує увагу на тому, що тротуар і зупинка громадського транспорту біля ринку й пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі «захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу», що створює дискомфорт для пішоходів, особливо - для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих).

Як йдеться у тексті петиції, попри те, що ринок оновили та облаштували там зручні магазинчики для квіткарів, продавці й надалі створюють незручності пішоходам, що також спричиняє небезпеку для дорожнього руху.

«Начальниця відділу соціально-економічного розвитку районної адміністрації Любов Пілюк заявила, що домовленість про часткове звільнення тротуару, який в принципі призначений для пішоходів, є «усною», а муніципальна дружина не може вплинути на продавців квітів та не має підстав їх штрафувати. Раніше ця ж співробітниця райдержадміністрації висловлювала впевненість, що штрафи дозволять звільнити тротуар», - додав Отар Довженко.

Відтак, від міської влади й правоохоронців вимагають проконтролювати ситуацію та звільнити територію біля Стрийського ринку від квітів.

Станом на нині, петицію підписало 123 людини з необхідних 500.

«Чому петиція, а не щось інше? Бо це офіційний і публічний інструмент. Міська влада мусить щонайменше розглянути її і дати публічну відповідь, на відміну від запитів і скарг, на які можна писати відписки. Скарги, запити, виклики поліції і муніципалів уже були й не дали результату. Мета цієї кампанії - спонукати владу не вигадати відмазку, а вирішити проблему», - прояснив ситуацію автор на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фото: alex_shutyuk.

Читайте також:

У Львові згоріло відділення російського "Сбербанку".

Як 31-річна мати прокоментувала те, що її 12-річна дочка народила у Львові дитину, - ВІДЕО.