Площу Маланюка, яку обіцяли відкрити ще у серпні, досі не відремонтували

Станом на сьогодні на площі Маланюка досі не завершили ремонтні роботи.

Як повідомляє кореспондент 032.ua, реконструкцію площі Маланюка було розпочато ще восени минулого року. Планувалось, що усі ремонтні роботи завершать до 15 серпня, втім станом на сьогодні ремонт ще не завершили.

Як виглядає площа зараз, дивіться у нашому відеосюжеті: 

Як розповів у коментарі 032.ua Ігор Савка, керівник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації, ремонтні роботи виконано на 70%.За його словами, ще необхідно зробити загально-будівельні роботи по монтажу сходів зі сторони вулиці Чайковського, поправити деякі частини парапетів, зробити монтаж лавок і встановити фонтан.

“Ремонтні роботи планують завершити до кінця вересня, а монтаж фонтану до 15 жовтня”, - зазначив Ігор Савка.

Також він повідомив, що перенесення відкриття площі зумовлено тим, що підрядна організація шукала кращий варіант фонтану і був ряд зауважень в рамках авторського нагляду проектантів.

Додамо, що ремонт площі здійснює ФОП “Черніга”. Торік за ремонтні роботи йому заплатили 390 тис. гривень, а в цьому році доплатити ще 263 тис. гривень.

Нагадаємо, що в рамках реконструкції пл. Є.Маланюка з'явиться багаторівневий питний фонтан, яким зможуть користуватися як дорослі, так і діти.

Як має виглядатиме площа Маланюка після реконструкції, дивіться на візуалізації:

Візуалізація: прес-служба ЛМР.