У понеділок, 21-го серпня, двох жителів Сокальщини госпіталізували до Львова з районної лікарні із діагнозом ботулізм.
Як розповіла у коментарі для 032.ua головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, наразі пацієнти у стабільно важкому стані. Їм уже ввели сироватку, щоб нейтралізувати токсин.
«Обидва чоловіки споживали м’ясний паштет домашнього виготовлення. Пізніше у них погіршилось самопочуття, розпочались нудота, блювота, біль в животі та розлади зору. Спершу їх госпіталізували до районного медзакладу, а звідти скерували в Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню», – зазначила Наталія Тімко.
Медики роблять все можливе, аби врятувати хворих.
Довідково:
Ботулізм — гостре токсико-інфекційне захворювання. Зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, що накопичила токсин внаслідок забруднення її та розмноження вегетативних форм збудника, тобто, якщо в харчовому продукті виникли анаеробні умови. Найчастіше це в'ялена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.
Читайте також на нашому сайті: Чому у Львові бунтують стоматологи: подробиці (ВІДЕО)