8 головних новин про Львів за цей тиждень, які ви могли проспати

Пропонуємо вашій увазі найважливіші новини тижня, що минає.

Львівська обласна філармонія отримала статус національної

18-го серпня український уряд присвоїв Львівській обласній філармонії статус національного закладу. Розмови про надання відповідного статусу філармонії почалися ще у листопаді 2016 року.

Фестиваль Параджанова стартує у Львові

20 серпня на Левандівці розпочався ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова, який триватиме до 27 числа. У рамках події відбудеться міжнародна мистецька резиденція “Тінь свободи”, де провідні митці з різних країн презентуватимуть свою творчість у різних жанрах.

Унікальну спадщину сина Моцарта представили львів’янам

18 серпня у Палаці Потоцьких, у рамках фестивалю “LvivMozArt”, присвяченого постаті сина Вольфганга Амадея Моцарта, відкрили виставку «Любити музику. Франц Ксавер Моцарт та музичне життя у Львові». Експозиція включає в себе унікальні предмети — ноти, картини, книги, інструменти, які збирали по різних музеях упродовж кількох років.

На Науковій облаштують smart-зупинку

У Франківському районі Львова, на вул. Науковій, 53 обіцяють оснастити “розумну” зупинку, яка міститиме корисну для мешканців інформацію.

У Львові відбувся концерт з нагоди Дня народження Андрія Кузьменка

17 серпня у Львові вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна концертом з нагоди Дня народження музиканта. Послухали його пісні зібралися близько сотні львів'ян.

Відкритий лист до Садового: мера просять підтримувати Львівську станцію ШМД

17 серпня провідний інженер АСУТП на Львівській станції швидкої медичної допомоги Дмитро Черенков оприлюднив у соцмережі Фейсбук відкритого листа до міського голови Львова Андрія Садового. Сайт 032.ua поцікавився у автора відкритого листа його мотивами.

У Львові презентували книгу Максима Беспалова

Письменник, блогер, журналіст Максим Беспалов побував за Полярним колом, на архіпелазі Шпіцберген, де знайшов ціле поселення українців. Сайт 032.ua вирішив розпитати про все самого творця книги.

Парк культури звільнили від незаконного будівництва

15-го серпня, у Парку культури демонтували незаконно встановлений паркан. Директор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий зазначив, що забудовник намагався відхопити 0,1358 га землі.