Депутати схвалили меморандум про вивіз сміття зі Львова на полігони області

Депутати Львівської міської ради затвердили Меморандум про співпрацю між Львівською ОДА, Львівською обласною радою, Львівською міськрадою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з ТПВ, які утворюються у Львові. 

Рішення про затвердження меморандуму вони ухвалили сьогодні, 27 квітня, під час пленарного засідання, інформує кореспондент  032.ua.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати також виділили перші 20 млн грн. містам області, що прийматимуть львівське сміття. 

Читайте також на нашому сайті: Стало відомо, мери яких міст Львівської області, відмовляються приймати львівське сміття (ДОКУМЕНТ).

Як раніше писав 032, у п’ятницю, 21 квітня, за участю віце-прем’єр-міністра України у Львові було підписано Меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з ТПВ, які утворюються у Львові.

Згідно з меморандумом сміття зі Львова будуть приймати 19 міст Львівщини впродовж наступних двох років. За цей період міська влада Львова сподівається збудувати сміттєсортувальний комплекс.

Вартість 2-річної угоди за різними оцінками становить близько 200 мільйонів гривень. ЛМР має виділити 140 млн гривень, а ще  60 млн грн – Львівська обласна рада.