Гендиректором Львівської опери став Василь Вовкун

У вівторок, 22 лютого, у міністерстві культури України відбулося засідання конкурсної комісії з проведенням конкурсного добору на посаду генерального директора та художнього керівника Львівської опери

Відповідно до рішення конкурсної комісії, новим гендиректором - художнім керівником  Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької став Василь Вовкун. Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства культури України.

На фото Василь Вовкун праворуч. Джерело фото: https://www.facebook.com/vydyva?fref=ts

Додамо, що на посаду гендиректора претендували сім кандидатів.  Зокрема, екс-голова депутатської комісії з питань культури, соліст Львівської опери Роман Ковальчук, артист балету, провідний майстер сцени Львівської опери Олег Петрик, директор БО «Представництва» ПАТ «Іскра» Орест Щудло, засновник Польського театру у Москві, заслужений діяч культури Польщі, викладач акторської майстерності і режисури в Тель-Авіві Євген Лавренчук, артист оркестру першої категорії у Львівській опері Олег Федик, гендиректор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган та екс-міністр культури і туризму України Василь Вовкун.

За підсумками першого туру комісія прийняла рішення допустити до другого Василя Вовкуна та Олександра Драгана і у другому турі більшість членів конкурсної комісії проголосували за Василя Вовкуна.

На фото Василь Вовкун ліворуч. Джерело фото: https://www.facebook.com/vydyva?fref=ts

Нагадаємо, що від 1998 р. посаду гендиректора театру обіймав Тадей Едер.

Читайте також на нашому сайті:

Анна Музичук вийшла у півфінал чемпіонату світу з класичних шахів.

Альтернатива Буковелю: де покататися на лижах і сноуборді можна на території Львівської області.

Партнерський матеріал
18:00, 20 вересня