Сьогодні вночі пекарі почали змішувати тісто на коровай для зустрічі футболістів у Львові

Футбольні збірні Португалії та Німеччини зустрінуть у Львові традиційним українським короваєм. Вже сьогодні вночі зробили заготовки, а після обіду – майстрині прикрашатимуть коровай. Повідомляє Медіа центр Львів 2012.

«Сьогодні вночі вже зробили заготовки короваю. Ми його печемо за українською технологією та традицією. Опара замішується, тісто бродить 3 години. Потім на цій опарі замішують тісто. Далі, коли тісто відпочило від механічного замішування – йому дають відпочити. Потім тісто витягують з діжі і формують заготовку», - розповіла про процес заготовки Марія Платко, директор виробничого підрозділу «Самбірський хлібокомбінат».

Сьогодні до вечора вже будуть випечені та прикрашені 3 короваї по 2,5 кг.

«Українська традиція – зустрічати гостей хлібом. Я особисто дуже тішуся з того, що маю честь долучитися до історії. Я і мій чоловік дуже любимо футбол», - каже Марія Платко.

Також вона розповіла, що сьогодні після обіду майстрині будуть художньо прикрашати коровай. Зокрема, він буде прикрашений малюнком виноградної лози – що символізує достаток.

«Кожен коровай – окремий вид мистецтва», - каже Марія Платко.