Майже половина безробітних – люди з села і молодь

За інформацією Головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації станом на 1 травня 41,1% загальної чисельності безробітних, що перебувають на обліку (9,9 тис. осіб), проживають у сільській місцевості. Водночас 49,6% зареєстрованих безробітних (12 тис. осіб) – молодь.

Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Як відзначив начальник головного управління соціального захисту населення Василь Мартиняк, на сьогодні 1221 підприємство області та професійно-технічні навчальні заклади Львівщини підписали двосторонні угоди про підготовку робітничих кадрів у сфері професійно-технічної освіти.На сьогодні професійним навчанням охоплено 4,8 тис. осіб. На це використано 1021,4 тис. грн. з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Рівень охоплення профнавчанням безробітних складає 13,3%. Рівень працевлаштування після навчання становить 70,9%.

На дотаційні робочі місця працевлаштовано 491 особу, з них 288 соціально вразливих осіб і 28 інвалідів та 363 молоді особи. З коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрачено 9 млн 448 тис грн.

На перше робоче місце шляхом надання дотації роботодавцям за рахунок коштів державного бюджету працевлаштовано 24 особи, на що витрачено 17 тис. грн.Шляхом виплати допомоги з безробіття одноразово для започаткування підприємницької діяльності працевлаштовано 162 особи, на що використано 1 млн 324 тис грн з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Серед видів діяльності, які обрали колишні безробітні є такі, які сприятимуть розвитку агробізнесу Львівщини, а саме вирощування зернових та технічних культур, овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників, розведення свійських тварин.У 2012 році передбачається працевлаштувати через надання дотацій працедавцям 1675 безробітних (з них 50% - соціально вразливі особи) з використанням 37,7 млн. грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, 100 молодих осіб першим робочим місцем з наданням дотацій працедавцям на суму 845,2 тис. грн. за рахунок коштів держбюджету, охопити професійним навчанням, перенавчанням та підвищенням кваліфікації 11,5 тис. безробітних з використанням 4949,4 тис. грн. коштів Фонду.Також до кінця року планується працевлаштувати 333 безробітних шляхом виплати допомоги з безробіття одноразово для організації підприємницької діяльності і витратити на це з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 4,1 млн. грн. Перевагу в наданні такого виду матеріального забезпечення матимуть мешканці сільської місцевості, котрі займатимуться перспективними в конкретному регіоні видами діяльності, у тому числі орієнтованими на відродження села, зокрема, виробництвом сільськогосподарської продукції, вирощуванням птиці, риби, великої рогатої худоби, а також сферою зеленого туризму, побуту.Упродовж 2012 року на виконання Програми зайнятості буде створено 43250 одиниць нових робочих місць, в тому числі 9,4 тис. робочих місць передбачено створити у малих містах та 7 тис. нових робочих місць - у сільській місцевості.